KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A világ legboldogabb válogatottja szövetségi kapitányt keres

2017-ben nem akármilyen vállalkozásba fogott Rikke Nielsen, a dánok egykori Európa-bajnoki ezüstérmes kézilabdázója: az Aalborg, illetve a német HC Leipzig korábbi játékosa kitalálta a Lykkeligát (magyarul Boldogság Ligát), amely a fogyatékkal élő, 6-16 év közötti gyermekek kézilabdázását segíti elő.

Rikke Nilesen kis lányával Magdával.

Az elkötelezettsége nem volt véletlen, lánya, Magda Down-szindrómával született. Rikke szerette volna megismertetni azzal a csodálatos sportággal Magdát, amit saját maga is űzött, de nem talált neki kézilabda csapatot. Így saját maga és a fogyatékkal élő sportolókat tömörítő IH Aalborggal együttműködve indította be a Lykkeligát, amely egyre több gyereknek nyújt sportolási lehetőséget. A mozgalomhoz a hónapok során több dániai város is csatlakozott, jelenleg az ország 55 klubjában több mint 850 fejlődési fogyatékossággal élő gyermeket foglal magába. Hetente jutnak sportolási lehetőséghez olyanok, akiknek a büszkeség, a közösség és az új barátok sokat jelentenek, hiszen a minden napjaikban ezt nem igen kapják meg.

A Tv2 riportja szerint az egyik leghűségesebb partner egy szintén Down kóros kisfiú, Jakob Nielsen Rokkedahl, akinek édesapja azt mondta, elmondhatatlan, mit jelent a fiának egy ilyen közösség.
Annyira fontos, hogy legyen hely azoknak a gyermekeknek, akikről úgy vélik, nem tartoznak a társadalomhoz. Azt kell mondanom, hogy az, amit itt kaptunk, bebizonyítja, hogy van még hely a számunkra” – nyilatkozta.
Hasonló élményről számoltak be Tobias Glad szülei is, a fiú ugyan megpróbálkozott az úszással, de éppen a közösségi élmény, a csapatfíling hiányzott. Így kötött ki a kézilabdánál.

A válogatottat egy száz éves szponzori szerződéssel segítik a Hummel.

Rikke Nielsen elmondta, az 55 klubból kettő valójában külföldi, hiszen egyik a Feröer-szigeteken, a másik Grönlandon helyezkedik el (igaz, mindkettő Dánia autonóm tartománya).
Volt néhány érdeklődés Norvégiából, Svédországból és Németországból, azt hiszem, képesek leszünk nemzetközivé tenni ezt az egészet. Ha sikerült összehoznunk Dániában, ha képesek vagyunk válogatottat csinálni, akkor miért ne ösztönözhetnénk más országokat is erre? ” – mondta.
Hozzátette, amikor körülnéz, rengeteg boldog gyereket lát, akik a kézilabdának köszönhetően elfelejtik minden bánatukat. „Sohasem gondoltam, hogy ilyen sok boldogságot láthatok egy
helyen
” nyilatkozta.

A világ legboldogabb válogatottja szövetségi kapitányt keres

A kezdeményezés melyben minden egyes játékos válogatott,egy igazi sztár, most szövetségi kapitányt keres a megalakult Boldogság Liga válogatott élére.

Olyan nagy nevek adták be a jelentkezésüket mint a dán férfi válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya Nicolaj Jacobsen, de Ulrik Wilbek és Helle Thomsen is sorban áll az állásért. A jelölteket a válogatott három játékosa, fogja meghallgatni, hiszen több kritériumnak is meg kell feleljenek. Többek között:- ha olimpiát egyszer már nyertél (de jobb ha kétszer)…, -király esetleg királynő vagy…,- van egy saját édesség esetleg játék gyárad…stb 🙂

A válogatott játékosok Tobias, Magda és Jacob, termesztésen Hummel szerelésben.

Természetesen a kapitányi poszt nem jár fizetséggel, de nagyon sok boldog percet fogunk szerezni neked, megszámlálhatatlan sok öleléssel. -áll a Lykke Liga honlapján.

Reméljük cikkünkkel felkelthetjük az érdeklődést Magyarországon ennek a fantasztikus projektnek, hogy hamarosan akár egy újabb Dánia-Magyarország mérkőzést is láthassunk majd Velük.

Ígérjük, hogy honlapunk továbbra is követni fogja a legboldogabb válogatott sorsát.

Forrás, kiemelt kép, fotók: sport.tv2.dk , Lykke liga ,

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!