KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Segítséget ígért a dánoknak az izlandi kapitány

Bár két forduló után a magyar férfi kézilabda-válogatott veretlenül, két pont előnnyel áll Dánia előtt az Európa-bajnokság E csoportjában, a még nyeretlen olimpiai és világbajnoki címvédő is bizakodhat a továbbjutásban.

Dániának olimpiát nyert, most segít-e nekik Gudmundsson?

Ehhez csupán annyi kell, hogy a szerdai utolsó körben legyőzze Oroszországot, míg Izland megverje Magyarországot.
A szigetország szövetségi kapitánya, Gudmundur Gudmundsson azt ígérte, mindent megtesz, hogy segítsen az irányításával 2016-ban olimpiai aranyat szerző korábbi csapatának.
A tv3sport.dk portál azt írta, nem véletlen, hogy a keddi sajtónapon izlandi, magyar és nem utolsósorban dán újságírók is azzal ostromolták Gudmundssont a malmöi Hotel Scandicban, hogy árulja el, mit gondol az utolsó fordulóról.
Más helyzetben vagyunk, hiszen már biztosítottuk a helyünket a középdöntőben. Oda viszont szeretnénk két pontot vinni, ehhez nyernünk kell. Mindent bele fogunk adni a magyarok ellen. Úgy készülünk, mintha ez a csata már a középdöntő része lenne, hiszen az is. Az oroszok ellen legutóbb pihentettem néhány kulcsjátékosunkat, hogy egészségesek legyenek a következő összecsapásra” – mondta Gudmundsson.
Szerinte az lenne a jó, ha Dánia jutna tovább, hiszen akkor Izland kettő ponttal, a rivális viszont pont nélkül, azaz lépéshátrányból folytatná az Eb-t.
Számunkra előnyös lenne, ha Dánia továbbjutna, de a mi célunk az olimpia. Úgy gondolom, hogy a top 8-ban kell lennünk, hogy eljussunk a selejtezőig. A nagy álmunk Tokió” – tette hozzá.
Gudmundsson szerint a magyarok kemény ellenfelek lesznek, főleg, mert támadó védekezést mutatott az utóbbi meccseken. „A dánok védelme tökéletesen rendben volt, de támadásnak komoly problémája akadt. Könnyen ugyanolyan helyzetben találhatjuk magunkat, ha nem
készülünk fel kellőképpen.”
Az biztos, hogy Gudmundssonnak nincsenek jó tapasztalatai a magyarokkal, hiszen a 2012-es olimpiai negyeddöntőt, még Izland élén, majd a 2017-es vb-nyolcaddöntőt Dániával egyaránt elveszítette ellenünk.
A dán tv2 közben azt írta, a játékosoknak és a szurkolóknak szerda este össze kell tenniük a kezüket, hogy Izland ismét lenyűgöző teljesítményt nyújtson. Azt is mondhatnánk, hogy tulajdonképpen Izland döntheti el, kit vigyen magával a középdöntőbe, bár a PSG 40 éves legendája, a balszélső Gudjón Valur Sigurdsson szerint rossz megközelítés, hogy Dánia sorsa
az ő kezünkben lenne.

Gudjon Valur Sigurdsson Fotó: Marko Djurica / Ritzau Scanpix

Magyarország ellen kell játszanunk, így számunkra ez a meccs nem Dániáról szól. Nagyon tisztelem az ottani játékosokat és edzőket, illetve magát az országot. De nekünk csak a két pont számít. Ha nyerünk, akkor igazán nagyon boldogok leszünk. Azonban senki másra nem
gondolunk, csak magunkra
” – mondta.

Érdekes lehet majd az EB-n ismét jó formában játszó, 40 éves lett származású Alexander Petersson játéka is.

Hihetetlen dráma Izland ellen az Olimpián

A 2012-es Londoni Olimpián Gudmundsson ült az izlandi kispadon, amikor az elődöntőbe jutásért 27-26-os állásnál, Fazekas Nándi 10mp. a meccs vége előtt 7-est védett, majd Lékai Máté mentette hosszabbításra a negyeddöntőt, amit aztán 34-33-ra nyertük meg.

A mérkőzés összefoglalója itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=LxYPuZKAes8

Forrás: tv3sport.dk, tv2sport.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!