KIEMELT HÍRLABDARÚGÁS

3F Superliga tippajánló: zárul az alapszakasz

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság a 22. fordulóval lezárja az alapszakaszt. Az már biztos, hogy a Bröndby zár az élen, de a felsőházban csak négy csapat helye biztos, a maradék két pozícióra négy együttes pályázik.

A 3F Superliga állása a 21. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 21. forduló után. Fotó: Superliga.dk

VASÁRNAP
17.00:
Bröndby – AGF

Az már a múlt héten eldőlt, hogy a Bröndby zárja az alapszakaszt az első helyen, így nyugodtan fogadhatja vasárnap azt az AGF-et, amely idegenben a legtöbb (szám szerint hat) döntetlent játszotta a szezon során.

A hazaiak a legutóbbi két meccsüket megnyerték, így jó formában várják a vb-selejtezők miatti szünetet. Rezan Corlu és Andrija Pavlovic várhatóan nem lép pályára.

A vendégek több gonddal küzdenek, ugyan Bubacarr Sanneh és Nicolai Poulsen letöltötte a büntetését, cserébe most Patrick Olsen és Jesper Juelsgaard nem játszhat eltiltás miatt. Emellett Frederik Tingager, Niklas Backman, Zach Duncan, Sören Tengstedt és Daniel Arzani sérült, Kevin Diks visszatérésére azonban van esély.

Tippünk: 1

17.00: Midtjylland – Vejle

Akár a Midtjylland is állhatna a bajnokság első helyén, ha a legutóbbi három bajnokiján nem csupán egyetlen pontot szerzett volna. Persze úgy nehéz, hogy ezeken a bajnokikon egyetlen gólt sem szerzett.

Talán majd a Vejle ellen beindul a gépezet, kíváncsian várjuk, hogy Brian Priske mit talál ki. Az biztos, hogy eltiltás miatt nem számíthat a középpályás Frank Onyeka játékára, míg Dion Cools, Joel Andersson, Japhet Sery Larsen, Daniel Höegh. és a csatár Junior Brumado sérült.

A vendégek a legutóbbi hat meccsük közül egyet nyertek meg, de kellene a pont, hogy legyen mit továbbvinni a rájátszásra. Allan Sousa visszatér az eltiltását követően, Jacob Schoop és Mads Greve is felépült sérüléséből, de Matthew Briggs és Thomas Gundelund még hiányzik.

A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu.
Elérhető áron mérkőzés és játékos elemzés nem csak a legnagyobb klubok számára.
Írjon nekünk bártan még ma!
További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez

Tippünk: 1

17.00: Randers – FC Köbenhavn

Nehéz helyzetben van a Randers, amely már hét forduló óta nyeretlen, és ha most sem győz, simán kieshet a felsőházból. Aztán lehet, nem is kell nyerni, elég lesz az is, ha a vetélytárs AaB nem veri meg az Odensét…

Thomas Thomasberg edző nem számíthat az eltiltott Tosin Kehinde és a sérült Alhaji Kamara és Jesper Lauridsen játékára, de Mathias Nielsen és Mathias Greve visszatér.

Ha az FCK dán bajnok akar lenni, akkor valószínűleg nem nagyon hibázhat már, ehhez pedig kellene a győzelem. Már csak azért is, mert van mit megbosszulni: novemberben, hazai pályán 2-1-re kikaptak a riválistól.

Eltiltott nincs, de Peter Ankersen és Kamil Wilczek sérült.

Tippünk: X, 2

17.00: Horsens – Lyngby

Igazi alsóházi rangadó, hiszen a 12 ponttal utolsó helyen álló Horsens a 17 ponttal utolsó előtti Lyngbyt fogadja.

A két együttesnek szükség lehet minden pontra, hiszen az alsóházban az eddigi szerény teljesítmény miatt eleve nagy hátrányból indulnak. A hazaiaktól Jannik Pohlés várhatóan Magnus Jensen is hiányzik, a vendégeknél Emil Kornvig eltiltás, Brian Hamalainen, Frederik Gytkjaer és Kasper Enghardt is sérült.

Ősszel 1-1-et játszottak egymással, de a Horsens a legutóbbi négy hazai meccsén legyőzte riválisát.

Tippünk: 1

17.00: Nordsjaelland – SönderjyskE

Miután a SönderjyskE másfél hónap alatt hat bajnokin csupán egy pontot szerzett, a múlt héten a lehető legjobbkor verte meg 2-0-ra a Horsenst, mert ezzel saját kezében hagyta a sorsát. Amennyiben a csapat nyer vasárnap, felsőházban marad, ellenkező esetben nagy bajba kerül.

Főleg azért, mert a Nordsjaelland éppen egy győzelemmel előzheti meg, és juthat a legjobb hat közé (igaz, ehhez az is kellene, hogy az AaB veszítsen pontot az OB ellen). A helyzetet nehezíti, hogy a hazai győzelmet a sérült Johan Djourou, Kian Hansen, Mohammed Diomande és Jonathan Amon, illetve az eltiltott Kamaldeen Sulemana nélkül kellene elérni.

A vendégek keretében nincs hiányzó, egyedül Anders K. Jacobsen játéka kérdéses. Ugyanakkor Glen Riddersholm edző nem lehet ott a kispadon, ugyanis az AaB elleni idegenbeli mérkőzésen tanúsított viselkedése miatti eltiltását tölti, így ismét Niels Lodberg meccsel majd.

Tippünk: 1, X

17.00: AaB – OB

Azok után, hogy az AaB hat Superliga-mérkőzésen is nyeretlen maradt Marti Cifuentes vezetőedző irányításával a legutóbbi két fordulóban elért két győzelemmel életben tartotta felsőházi reményeit.

Ennek alapja, hogy vasárnap nyernie kell, és közben figyelni két párhuzamosan zajló meccset. A győzelem ugyanis csak akkor ér felsőházi rájátszást, ha vagy a SönderjyskE veszít pontokat az FC Nordsjaelland, vagy a Randers az FCK ellen.

A csapatkapitány Lucas Andersen és Vladimir Prijovic sérült, de Rasmus Thelander letöltötte az eltiltását.

Az OB 3-0-ra kikapott a Bröndbytől, hétfőn pedig a klubvezetés kirúgta Jakob Michelsen vezetőedzőt. Helyette Michael Hemmingsen sportigazgató vette át az irányítást ideiglenesen, de a munka mellett párhuzamosan keresi is az utódot nyárra. Se sérült, se eltiltott, ez elég lehet ahhoz, hogy keresztbe tegyen az Aalborgnak.

Tippünk: X, 1

A 3F Superliga négy csapata is küzd a felsőház 5. és 6. helyéért. A diagramm ábrázolja miként alakult az említett négy csapat helyezése fordulóról-fordulóra.