KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Értetlenül áll menesztése előtt a CSZKA dán kéziedzője

Azonnali hatállyal távozott a CSZKA Moszkva női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Jan Leslie, bár a dán edző és a klub különbözően értelmezte a búcsút.

Jan Leslie már nem ad utasítást a CSZKA Moszkva csapatának. Fotó: TV2Sport
Jan Leslie már nem ad utasítást a CSZKA Moszkva csapatának. Fotó: TV2Sport

A szakember szerint korántsem valós, amikor a CSZKA Moszkva azzal indokolja távozását, hogy a csapat nem teljesített elég jól. Sőt, Leslie szerint a klub nem tett eleget semmilyen szerződéses kötelezettségnek és szóbeli megállapodásnak.

Jan Leslie konfliktusa a klubigazgatóval.

„Sajnálom, hogy idejutottunk. Van néhány ellentmondásos dolog, amellyel mostantól az ügyvédem foglalkozik” – írta a dán edző a közösségi oldalán.

A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu.
Elérhető áron mérkőzés és játékoselemzés nem csak a legnagyobb klubok számára.
Írjon nekünk bártan még ma! További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez

A dán Tv2-nek aztán részletesen kifejtette, hogy miből alakult ki a konfliktushelyzet.

„Vannak olyan dolgok, amelyek szerepelnek a szerződésemben, és olyanok, amelyekről szóban állapodtam meg a klub elnökével. Ilyen például az, hogy a válogatott szünetekben hazamehetek. Tíz hónap alatt csak két hetet láttam a családom. Az itt tartózkodásom alatt több igazgatónk is volt, ez az utóbbi nem támogatta a hazautazásom. Teljesen kiborult azon, hogy Dániába utaztam, pedig ez volt a megállapodás. Az oroszok azt hiszik, hogy hazamenve megszegtem a megállapodást” – mesélte.

„Az elmúlt napokban több üzenetet is váltottunk emailben, Messengeren és Whatsappon. Ezek után szerda reggel egy sajtóközlemény várt, amelyben kijelentették, hogy befejezték velem a munkát. Én nem kaptam olyan üzenetet a klubtól, hogy elküldenék, ezért kicsit bosszantó, hogy ilyen lezárás mellett döntöttek.”

Leslie szerint a történtek pont ellentmondanak a klub által megfogalmazott elbocsátási indoknak, a gyenge teljesítménynek.

„Fontos tisztáznom, mert nekem teljesen mással indokolták, mint ami a sajtóközleményben megjelent. Ez egy egyszerűen nem igaz. Azt mondják, hogy nem játszottunk elég jól, de én ezt egyáltalán nem tudom követni. A bajnokság második helyén állunk, a Bajnokok Ligájában a debütáló szezonban negyeddöntőbe jutottunk.”

A szakember szerint az ügy még nem ért véget, hiszen a szerződéséből 16 hónap hátravan és ugyan a CSZKA felajánlott neki egy összeget, ő azzal korántsem elégedett.

„Természetesen joguk van kirúgni. De jogomban áll kijelenteni azt is, hogy 16 hónapom van hátra a szerződésemből. Olyan összeget ajánlanak fel nekem e-mailben, amelyet semmiképpen sem tudok elfogadni. Szóval ügyvédre van szükségem, aki utánanéz mindennek.”

Hozzátette, úgy érzi, nehéz körülmények között dolgozhatott, és a jó eredmények ellenére sok ellenállást tapasztalt a klubban belül.

„Szomorú vagyok, hogy nem fejezhetem be az elkezdett munkát” – mondta.

Az orosz klub az edzői stából Olga Akopyant bízta meg a csapat felkészítéseben.

Kiemelt kép: TV2 Sport.