KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: most vagy soha hangulat az alsóházban

A hétvégén a playoff 4. fordulójával folytatódik az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság, amelynek felsőházában folytatódik az FCK és a Nordsjaelland versenyfutása az aranyéremért, az alsóházban pedig az a kérdés, hogy a Lyngby, AaB kettős képes-e még rátenni egy lapáttal a menekülés felé vezető úton.

A dán labdarúgó bajnokság a 3F Superliga hétvégi mérkőzéseinek párosítása. Fotó: Superliga.dk
A dán labdarúgó bajnokság a 3F Superliga hétvégi mérkőzéseinek párosítása. Fotó: Superliga.dk
FELSŐHÁZ
VASÁRNAP
14.00:
Viborg – Nordsjaelland

Egy hete még azt írtuk, saját kezébe vette ismét a sorsát az alapszakasz-győztes Nordsjaelland csapata, amely azonban nem tudott élni a lehetőséggel, és még örülhetett is a Randers elleni 1-1-es döntetlennek, hiszen a hajrában tudott egyenlíteni.

A Viborg sem tudott feljebb lépni, miután kikapott az FCK vendégeként – ezzel a hazaiak átvették a vezetést, a Viborg pedig maradt a harmadik helyen, de most már komolyabb távolságra a két élcsapattól.

Ezen faraghat, ha vasárnap megtréfálja a Nordsjaellandot, amire legutóbb 2021 júliusában volt példa. Az azóta lejátszott öt, egymás elleni mérkőzés közül háromszor ért el döntetlent és kétszer kikapott a riválistól.

Tippünk: 2, X

16.00: Bröndby – Randers

Két vereség után megtalálta a győzelemhez vezető utat a Bröndby, amely az előző fordulóban legyőzte az AGF-et, most pedig egy esetleges Randers elleni sikerrel ezen vetélytársat is megközelítheti.

Jesper Sörensen minden bizonnyal megfogadja a „győztes csapaton ne változtass” elvét, így esetleg annyi módosítást eszközölhet, hogy Mathias Greve visszatérhet a kezdőbe.

A Randersnél meg kell említeni, hogy az edzőváltás jók sült el, az assztisztensből előrébb lépő Rasmus Bertelsen előtt továbbra is veretlen. Mikkel Kallesöe és Edgar Babayan szereplése kérdéses, ugyanakkor Carl Johansson ott lehet: a svéd védőt eredetileg eltiltották, mert az előző fordulóban begyűjtött egy sárga lapot, azonban az később visszavonták, így mégis pályára léphet.

Tippünk: 1, X

18.00: AGF – FC Köbenhavn

Három forduló alatt sormintát követett az FCK, amely a két győztes hazai meccse közötti idegenbeli összecsapást elbukta. Akkor most ismét vereség jönne, de úgy érezzük, Aarhusban, ahol a legutóbbi négy alkalommal nyerni tudott, ismét sikeres lesz.

A hazai csapatnak nélkülöznie kell a sérült triót, Oliver Lundot, Jelle Duint és Thomas Kristensent, míg a koppenhágaiaknál két középső védő, David Khocholava és Nicolai Boilesen mellett Carlos Zeca és Akinkunmi Amoo is sérült.

Tippünk: 2

ALSÓHÁZ
PÉNTEK
19.00:
Silkeborg – AaB

Akár vezethetné is az alsóházat, ám győzelem nélkül egyszerű középcsapat benyomását kelti a Silkeborg. A playoff eddigi három meccsén mindössze egy pontot kapart össze. Most vagy soha – gondolhatják a szurkolók, hiszen a tökutolsó AaB lesz az ellenfél – és hátha megtörik az immáron másfél hónapja tartó nyeretlenség.

Kent Nielsen nem számíthat Lukas Engel, Anders Klynge és Joel Felix játékára,ugyanakkor Stefán Teitur Thórdarson már kapott legutóbb 30 percet.

Az aalborgiak teljesen reménytelen helyzetben, hét pontra vannak a bennmaradástól. Itt is érvényes a most vagy soha, egy újabb vereség újabb nagy lépés lenne a másodosztály felé. Kasper Jörgensen és Andreas Poulsen továbbra is sérült, a Ferencvárosból ismert Rasmus Thelander az eltiltását tölti, de Jakob Ahlmann visszatérhet. A csapat háttere viszont megerősödött. Új elnökségi tagokat is választottak a héten, így bekerült az elnökségbe a volt német válogatott Thomas Hitzlsperger is, a német befektetők kívánságára, a dán sajtó szerint.

Tippünk: 1

VASÁRNAP
14.00:
Horsens – Midtjylland

A Midtjylland nem ez a szint, noha legutóbb éppen az AaB ellen játszott döntetlent a csapat, de az alsóházat simán nyernie kellene. A legutóbbi négy, egymás elleni meccsén nem is kapott ki a Horsenstől, ugyanakkor figyelmeztető lehet, hogy a két idegenbeli mérkőzésen csak ikszelni tudott ellen (2-2, 3-3).

A hazaiaknak kell a pont, mert hét meccs van hátra a bajnokságból és hat, illetve hét ponttal áll a már kieső Lyngby és AaB előtt. Malte Kiilerich és Jonas Gemmer letöltötte eltiltását, Simon Makienok viszont sérült.

Az FC Midtjyllandban Joel Andersson, Astrit Selmani és Pione Sisto nem játszhat.

Tippünk: 2

HÉTFŐ
19.00:
OB – Lyngby

Az utóbbi évek egyik legnagyobb bravúrja lenne, ha egy ilyen botrányosan gyenge szezon végén jól hajrázva kiharcolná a bennmaradást a Lyngby csapata. Annyit már elért, hogy elmozdult az utolsó helyről, de még mindig hat pontra van a biztos pozíciótól.

Botlania nem nagyon szabad, így pontot, pontokat akar szerezni Odensében is, ahol egyedül Frederik Gytkjaer játékára nem számíthat eltiltás miatt.

A hazaiak a legutóbbi két meccsüket megnyerték, mindössze egy ponttal van lemaradva a hetedik helyen álló FC Midtjylland mögött. Musa Juwara, Nicholas Mickelson és Mihajlo Ivancevic nem kapott lehetőséget legutóbb, de ki tudja, most mi jár Andreas Alm edző fejében?

Tippünk: 1, X

A playoff 4.fordulója után a 3F Superliga állása. Fotó: Superliga.dk
A playoff 4.fordulója után a 3F Superliga állása. Fotó: Superliga.dk

Kiemelt kép: Superliga.dk