KÉZILABDA

Szörnyű tragédiát élt át a dán válogatott játékos, Stine Jörgensen

Drámai vallomást tett Stine Jörgensen, a Köbenhavn Handbold világbajnoki bronzérmes kézilabdázója: a 32 éves játékos egy podcastben elmesélte a kényszerű abortusz utáni nehéz időszakát, még odensei korszakából.

Stine Jörgensen Fotó Bo Amstrup Ritzau Scanpix
Stine már a 10. héten közölte akkori klubjával, hogy terhes.

„Megkértek, hogy álljak a csapat elé, és mondjam el, hogy terhes vagyok. Az edző, Jan Pytlick azt nem mondta, hogy elnézést kell kérnem, de azt igen, hogy sajnálkozva közöljem a hírt csapattársaival. Ez volt a kezdet” mesélte.

Ám amikor a vizsgálat kimutatta a tragédiát, már nem kellett sajtóközleményben gondolkodni.

Innentől kezdve a klub ellenségesen viselkedett vele, az akkori vezetés ujjal mutogatott rá, és azzal vádolta, hogy szerződésszegést követett el. Ezenkívül a vezetőség tudni akarta, hogy megpróbál-e újra teherbe esni.

Az egykori válogatott játékos meggyőződése, hogy amikor 2020-ban a német SG BBM Bietigheimhez szerződött, a pozícióját jelentősen rontotta, hogy a tárgyalások során nyíltan beszélt arról, hogy újra megpróbálkozna a gyerekvállalással.

Emellett nyomást tapasztalt a válogatottban is, ahol úgy érezte, hogy választ keresnek arra, hogy most akar-e terhes lenni. Stine a podcastben azt mondta, azért mesélte el a történetét, hogy másoknak ne kelljen átélniük ugyanezt, mint neki.

A podcast megjelenése után a dán Tv2 megkérdezte Jan Pytlicket, akinek válaszából az derült ki, hogy teljesen másképp látta a kialakult helyzetet.

Bár az Odense és válogatott korábbi edzője azt tagadja, hogy Stine Jörgensentől megkövetelték volna, hogy sajnálkozó hangon közölje a hírt csapattársaival.

„Ez egyszerűen nem igaz” – jelentette ki. Hozzátette tiszteletben tartotta, hogy Stine nem akart játszani, és azt is, hogy a két játékos felé soha nem volt semmilyen kényszer vagy rosszindulatú szándék vezette kérése.

Stine Jörgensen 148 válogatottság után 2020-ban vonult vissza a nemzeti csapattól. Tavaly nyár óta Köbenhavn Handboldban szerepel.