KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Tanult a hibáiból a Győri ETO, továbbjutna az Esbjerg

Délután negyed négytől megkezdődik a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője. A Final Four első mérkőzésén a Győri Audi ETO KC a Team Esbjerg ellen lép pályára, a pénteki sajtóbeszélgetésen az érintettek nyilatkoztak.

Linn Blohm a Győri Audi ETO KC edzésén Fotó: Nász Nikolett
Linn Blohm a Győri Audi ETO KC edzésén Fotó: Nász Nikolett
Linn Blohm, a győriek svéd beállósa úgy fogalmazott, mindenki jó formában van, és alig várják, hogy a pályán lehessenek.

„Rendkívül motiváltak vagyunk most, hogy itt vagyunk. Sajnos a múlt hétvégén nem tudtuk megnyerni a Magyar Kupát, és ez még mindig fáj. De tanultunk a hibáinkból. Mind a négy csapat nagyon erős, így nincs esélyesebb vagy esélytelenebb. Száz százalékot fogunk nyújtani mindkét napon, a végsőkig küzdünk, és reméljük, hogy vasárnap a magasba tudjuk emelni a trófeát” – mondta.

A franciák olimpiai, világ- és Európa-bajnok kapusa, Amandine Leynaud megfogalmazta az örök igazságot: ahhoz, hogy meglegyen a végső siker, túl kell jutni az elődöntőn.

„Nem lesz könnyű. de profik vagyunk, keményen dolgoztunk, hogy itt legyünk. Csak a jelenre szabad gondolnunk. Ha csapatként harcolunk, annak meglesz az eredménye.”

Anne Mette Hansen számára különleges lesz a mérkőzés, hiszen honfitársai ellen kell pályára lépnie.

„A Magyar Kupában elszenvedett vereség ellenére úgy gondolom, hogy a lehető legjobb formában érkeztünk meg a négyes döntőre. Készen állunk a kihívásra. Sokkal több játékosunk van, mint az Esbjergnek, van rutinunk, remélem, ezt a javunkra tudjuk fordítani.”

Anne Mette Hansen a Győri Audi ETO KC edzésén Fotó: Nász Nikolett
Anne Mette Hansen a Győri Audi ETO KC edzésén Fotó: Nász Nikolett

Az esbjergiek részéről Jesper Jensen vezetőedző fájlalta az elveszített hazai bajnoki döntőt, de azt mondta, a BL Final Four akkora esemény, hogy nem engedhetik meg, hogy csalódottság érződjön rajtuk.

„Nagy nyomás nehezedik a Győrre, ami a javunkra válhat. Magas szinten kell teljesítenünk, és ha mindent megteszünk, akkor ellenfelünknek nagyon jónak kell lennie ahhoz, hogy legyőzzön bennünket” – jelentette ki.

Hozzátette, a magyar csapatban rengeteg nagyszerű játékos akad, szinte bárki meghatározó erővé válhat.

„Előnyük, hogy a világ hat legjobb kapusa közül három a keretben van, márpedig ha közülük valamelyikük 50 százalékos hatékonysággal véd, akkor nehéz dolgunk lesz. Amikor 5000 szurkolója előtt legyőztük a CSM Bucurestit, mi is idegesek lettünk, de ezen túl tudtunk lépni. Ezúttal legalább 12 000 ember lesz ellenünk, de remélem, le tudjuk másolni azt a teljesítményt.”

Marit Malm Frafjord

A norvég TV2 szerint a csapat norvég beállósa, Marit Malm Frafjord minden bizonnyal az utolsó mérkőzéseire készül. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszis négy éve egyszer már visszavonult, de aztán mégis meggondolta magát.

„Remélem, hogy a döntésem helyes, úgy érzem, ez most sokkal több, mint 2018-ban volt. Szóval szerintem ez a végállomás” – nyilatkozta.

Szerinte papíron a Győri ETO a legjobb a mezőnyben, de az elődöntő egy önálló játék, amelyen bármi megtörténhet.

„Bízunk benne, hogy továbbjutunk” – mondta.

Női kézilabda Final Four
Elődöntők, szombat (15.15 és 18.00):
15.15: Győri Audi ETO KC – Team Esbjerg (dán)
18.00: Metz HB (francia) – Vipers Kristiansand (norvég)

Helyosztók, vasárnap:
15.15: a 3. helyért
18.00: döntő

Kapcsolodó Tartalom: