KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A Győr világklasszisa: “Beszéltem az Esbjerggel”

A Győri Audi ETO KC csapata a dán Team Esbjerget (32-27) legyőzve jutott a Bajnokok-Ligája döntőjébe. A mérkőzés után meglepő nyilatkozatot tett a győri csapat irányítója, Stine Bredal Oftedal a norvég VG internetes portálnak.

Stina Bredal Oftedal (Győri Audi ETO KC )a Team Esbjerg ellen tör kapura. Fotó: Nász Nikolett
Stina Bredal Oftedal (Győri Audi ETO KC) a Team Esbjerg ellen tör kapura. Fotó: Nász Nikolett

Megdőlt a női Bajnokok Ligája nézőrekordja (14 800) az MVM Dome-ban, amikor a Stine Bredal Oftedal második félidei lendületes játékával megmutatta, miért ő az év játékosa a Bajnokok Ligájában. Oftedal a klub kilencedik BL-döntőjébe irányította a Győrt – ebből öt aranyat elhozott.

Öt gólt lőtt és klasszisnak bizonyult.

Nagyon jó volt” – mondta Gunnar Pettersen, a Viaplay szakértője.

Bár Stine az első támadásnál kapott egy ütést az orrára, de tovább játszott vele. “Azt hiszem, nem tört el, nagyon lüktetett, de azért biztosan játszani fogok a döntőben” – mondta.

A norvég női kézilabda-válogatott kapitányának a magyarországi szerződése 2024-ig szól, de van egy záradék, amely lehetővé teszi, hogy jövő nyáron kilépjen a kontraktusból. Nem kétséges, hogy a németországi barátja, a Kielben játszó Rune Dahmke észak felé húzhatja Európában.

Északon a Team Esbjerg csapata most egy nagyon attraktív klubnak számít.

“Igen. Még egy évem van hátra Győrben, és nagyon jól érzem magam. A dolgok rendben vannak, de kétségtelen, hogy az Esbjerg projektje nagyon vonzó.

És az Esbjerggel kapcsolatba kerültél ?

Igen, így van” – felelte Oftedal nevetve.

A következő szezontól Nora Mörk is a Team Esbjerg játékosa lesz. Oftedallal jó barátok és ők ketten fél életükön át együtt játszottak a válogatottban, de soha nem játszottak ugyanabban a klubban.

A 2024-es olimpia előtt fennáll a lehetősége annak, hogy Mörkkel, Henny Reistaddal, Sanna Solberg-Isaksennel és a norvég válogatott többi tagjával először klubkézilabdázhatnának együtt a jyllandi klubban.

Az Esbjerg az egyik nagy alternatíva számomra, de egyelőre csak a Győri Audi ETO KC játékosa vagyok, és az ő sikerükért küzdök.” – jelentette ki határozottan Stine Bredal Oftedal.

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép: Nász Nikolett