KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A BL-döntőben is bejött Katrine Lunde rituáléja

Mindig pirosra lakkozott körmökkel játszik, ez hozott neki szerencsét vasárnap is a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében. Katrine Lunde, a Vipers kapusa ugyan csupán 28 százalékkal védett, de a döntő bravúrokat akkor hozta, amikor kellettek: a meccs hajrájában. A 42 éves játékos 16. nemzetközi bajnoki címét szerezte.

Katrine Lunde egy újabb aranyéremmel a nyakában. Fotó: Jostein Overvik
Katrine Lunde egy újabb aranyéremmel a nyakában. Fotó: Jostein Overvik
„Katrine örök, őt sohasem fogják elfeledni” – állapította meg Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC edzője.

„Majd meglátjuk. Amikor az ember nem aktív, akkor azért gyorsan megfeledkeznek róla”– állapította meg Lunde, aki áprilisban azt mondta, ugyan szerződése 2023 nyaráig tart, de lehet, hogy a karrierje ennél is tovább tart. A múlt héten norvég lapok már arról írtak, hosszabbíthat, ami nem meglepő: ha bombaformában van, miért fejezné be.

„Nagyon jó azt hallani, amint Ambros mondott. Szerencsés vagyok, hogy jó emberek és a családom vesz körül, akik elviselik, hogy még mindig ezt csinálom” – tette hozzá

Katrine Lunde két olimpiai, két világbajnoki és öt Európa-bajnoki aranyat nyert Norvégiával. Megnyerte az EHF-kupát a Rosztov-Don csapatával, és hatszor nyert Bajnokok Ligája-aranyat a Viborg, a Győri ETO és a Vipers együttesével, mindegyikkel kettőt.

„Szinte mindig piros körmökkel játszom, mert szerintem szép. Ez a kedvenc színem” – nyilatkozta a Vg.no portálnak mosolyogva. Azt mondta, ez a körömfestés évek óta rendszeres rituálévá vált.

„Nagyon jól teljesítettünk, de most rendkívül fáradtak vagyunk. A végén volt néhány fontos mentésem, de igazából végig kemény küzdelem volt számomra. Több labdát kellett volna kivédenem, de szerencsére hihetetlenül jól dolgoztunk támadásban, így aztán spórolhattam a bravúrokkal” – tette hozzá nevetve.

Azt mondta, azok után, hogy a csapat olyan fontos embereket veszített el a tavalyi BL-győztes csapatból, mint Henny Reistad, Heidi Löke, Emilie Hegh Arntzen és Malin Aune, és ősszel az első három meccséből kettőt elveszített, meg tudta érteni, hogy sokan nem hittek bennük.

„Nagyon sok kellett ahhoz, hogy ismét ilyen teljesítményt érjünk el” – vélte.

Azt sem tagadta, hogy a szeptemberi szezonkezdet neki is nehéz volt, ugyanis élettársa, a korábbi győri futballista, Nikola Trajkovic edzői ajánlatot kapott Oroszországból, ezért Lunde el akarta hagyni szülővárosát, hogy a CSZKA Moszkvában játszhasson.

„Nehéz erről beszélni. Számomra ez egy megerőltető és nehéz szezon volt, de természetesen továbbra is arra koncentrálok, amire kell” – mondta.

Kapcsolodó tartalom:

Kiemelt kép: Jostein Overvik