KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A Disneylandban sérült meg Sandra Toft

A Győri Audi ETO KC leendő kapusa Sandra Toft kihagyta a tegnap esti dán-szlovén (38-30) felkészülési mérkőzést mert több kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik – írja a dán TV2 Sport akiknek nyilatkozott is a problémáiról.

Sandra Toft
Sandra Toft

A 32 éves játékos ugyan a heti összetartáson részt vett, de végül vállproblémákra, valamint nyaki és bordafájdalomra hivatkozva távolmaradt az összecsapástól.

A dán Tv2-nek elmondta, hogy a Brest kapusaként egész szezonban vállsérüléssel bajlódott, ezt egészítette ki egy nem akármilyen plusz nyavalyával.

„Akadt egy kis gondom a nyakammal és a bordáimmal… egy disneylandi kiruccanás miatt. Felültem a hullámvasútra, amit egyáltalán nem bírt a testem” – nyilatkozta mosolyogva. Azt azonban hangsúlyozta, hogy ezek a sérülések még nem akadályozták volna mindenáron, hiányzásának elsődleges oka a vállában keresendő.

A korábban a TTH Holstebro, a Larvik, a Team Esbjerg és a Brest Bretagne csapataiban védő vb-bronzérmes klasszis a nyártól a Győri ETO csapatát erősíti, ahol két másik dán, Anne Mette Hansen és a még hónapokig lábadozó Line Haugsted is a csapattársa lesz.

Egy dolog biztos: a szabadnapjait nem vidámparkban tölti

A magyar klub a héten jelentette be, hogy a következő szezonban nem három, csak két kapust foglalkoztat. A jelenlegi keretből egyedül a norvégok világ- és Európa-bajnoka, Silje Solberg marad, Amandine Leynaud befejezi a pályafutását, míg Laura Glauser kezdeményezte a 2023 nyarán lejáró szerződése felbontását.

Kapcsolódó tartalom: