KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Katrine Lunde ismét a világ legjobbja akar lenni

Pár százalék kell, hogy tökéletes állapotban térjen vissza súlyos térdsérüléséből.

16 hónappal a keresztszalag-szakadása után visszatért az edzésekhez Katrine Lunde, aki szeretne ismét a világ legjobb kézilabdakapusa lenni.

Katrine Lunde és Nora Mörk egymást támogatták. Fotó: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Katrine Lunde és Nora Mörk egymást támogatták. Fotó: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix


A Vipers 40 éves, kétszeres olimpiai, egyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok klasszisának klubtársa, a tíz térdműtéten átesett Nora Mörk próbál segíteni az újrakezdésben.
„Megértettem, hogy mit élt át, és tudom, hogy időbe telik, amíg teljesen utoléri önmagát fizikailag és pszichésen. Mindent megteszek, hogy visszakerüljön a pályára”nyilatkozta Nora Mörk a norvég TV2-nek.

Lunde 2019. május 12-én sérült meg, amikor a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének Metz elleni bronzmérkőzésén rosszul fogott talajt. A sérült térdet megműtötték, de azt követően még kétszer kés alá feküdt, számára a koronavírus miatt kiesett idő szinte jól jött, hiszen semmi fontosról nem maradt le.

Még nem vagyok tökéletes állapotban, pár százalék hiányzik. De ez nem sok” – mondta a kapus, aki már teljes intenzitással edz, de egyelőre nincs olyan állapotban, hogy tétmérkőzést is vívjon, erre még a szeptember biztosan rámegy.

Bár nem stresszel, már nagyon szeretne a kapuban állni és reméli, visszatérése után a válogatottban is számítanak rá a következő összetartáson.
Kezdek elég türelmetlen lenni, mert ha az edzésen százszázalékosan tudok teljesíteni és nincsen problémáim, akkor játszani akarok” – mondta. Hozzátette, a mostani várakozó időszakban nagyon sokat segítenek neki a Mörkkel folytatott beszélgetések.

A CSM Bucurestitől hazatérő átlövő biztos abban, hogy Lunde ismét a világ legjobbja lesz.
Jó állapotban van, várom, hogy ismét játsszon. Akadt néhány olyan edzése, ahol alig lehetett neki gólt lőni, ezt nagyon szórakoztató nézni. Szerintem hihetetlenül jó formában van. Az edzéseken már megmutatta mire képes, rengeteg munkát végez, így egészen biztos vagyok benne, hogy ismét ott lesz a legjobbak között. Addig ő sem lesz elégedett” – mesélte Mörk.

Lunde hozzátette, nagyon várja már a decembert és a hazai rendezésű Európa-bajnokságot. Mert ott ismét megmutathatja, még mindig ő a legjobb a világon.

Nora Mörk visszatéréséről ebben a cikkben számoltunk be.

Kiemelt kép: Katrine Lunde és Nora Mörk , Fotó: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix TV2.no