KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Oftedal vs. Mörk – a két barátnő 8 év után a BL-döntőben játszhatna egymás ellen

Elégedettek lehetnek a norvég kézilabda rajongói, az idei női Bajnokok Ligája négyes döntőjében tizenkét válogatott játékos is szerepel majd. A két jó barát, Stine Bredal Oftedal és Nora Mörk nyolc év után először találkozhatnak meccsen – már ha a Vipers és a Győri Audi ETO KC is bejut a döntőbe.

Nora Mörk és Stine Bredal Oftedal a 2017-es világbajnokságon. Fotó: Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
Nora Mörk és Stine Bredal Oftedal a 2017-es világbajnokságon. Fotó: Bjørn S. Delebekk / VG
Barátnők egymás ellen

„De először az elődöntőn kell túljutni” – nyilatkozta Oftedal, a Vg.no portálnak. A négy között a győriek a francia Brest Bretagne-nal játszanak, míg a norvég Vipers Kristiansand az orosz CSZKA Moszkvával csap össze.

„Egy olyan klubban, mint a Győr, egész szezonban azért küzdünk, hogy odaérjünk a négyes döntőre. Most megcsináltuk, ami először is megkönnyebbülést jelent. Most már bármi megtörténhet az elődöntőben és a döntőben. Hihetetlenül örülök ennek a lehetőségnek, és ez az év egyik csúcspontja a kézilabdában” – tette hozzá.

Oftedal azt mondta, pár éve jó néhány mérkőzést játszott barátnője, Nora Mörk ellen. „Ez mindig furcsa egy kicsit. Közeli barátok vagyunk, és szívesebben játszunk együtt” – mondta.

Nora Mörk és Stine Bredal Oftedal az EB győzelme után. Fotó Bjorn S Delebekk VG.no
Nora Mörk és Stine Bredal Oftedal az EB győzelme után. Fotó Bjorn S Delebekk VG.no

Mörk számára egy esetleges döntő különleges élmény lenne, hiszen 2016 és 2019 között éppen Győrben kézilabdázott.

„Természetesen nagyon különleges lesz, Stinével gyakran beszélgetünk arról, hogy ilyen jelentős mérkőzést még soha nem játszottunk egymás ellen” – nyilatkozta Mörk.

„Nagyon furcsa lenne, ha a döntőben éppen ellene kellene taktikát kidolgoznunk. De úgy érzem, csak egy dolog számít, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

A két kézis legutóbb 2013-ban, Norvégiában játszott egymás ellen: Mörk akkor a Larvik, Oftedal pedig a Stabaeknál kézilabdázója volt.

A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu. Elérhető áron mérkőzés és játékoselemzés nem csak a legnagyobb klubok számára. Már kézilabdában is!
Írjon nekünk bártan még ma! További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez

Kapcsolódó cikk:

Kiemelt kép: Bjørn S. Delebekk