KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Nora Mörk: Folyamatosan az olimpiára gondolok

Nora Mörk, a Vipers válogatott játékosa alig várja, hogy Tokióban megküzdhessen az olimpiai aranyért, bár az elismerte, a norvégok több játékosa komoly meccshiánnyal küzd a koronavírus-járvány miatt.

Nora Mörk. Fotó: Artem Gusev
Nora Mörk. Fotó: Artem Gusev

„Nagyon keserű érzés volt, hogy amíg mások sok mérkőzést játszottak, addig mi nem léphettünk pályára annyiszor” – nyilatkozta a VG-nek.

A norvég kézilabdaszezon a koronavírus miatti korlátozások félbeszakították, a helyi szövetség reményei szerint a bajnokság a Storhamar-Vipers döntővel azért lezárulhat.

Ugyanakkor az európai bajnokságok legtöbbje továbbment, és a bajnokok Ligájában is rendeztek mérkőzéseket, a Vipers pedig bejutott a budapesti Final Fourba.

Sokakat meglepett, amikor Mörk tavaly nyáron hazatért, ennek fő oka az volt, hogy édesanyja betegsége miatt közel akart lenni a családjához. A Vipersben jó formát is mutatott, decemberben pedig Európa-bajnoki aranyat nyert.

„Még mindig úgy érzem, hogy nagyon sok dolgom van, ezért bosszant, hogy alig játszunk meccseket. Olyan ember vagyok, aki szeret a pályán lenni, nekem teljes bajnokságok kellenek, és leginkább végigjátszanék minden 60 percet, mert akkor tudom, hogy jobb leszek” – mondta.

Április 5-én lett 30 éves, de tíz térdműtét után sem gondol a visszavonulásra

„Szeretnék addig kitartani, ameddig a testem bírja. Szóval úgy érzem, hogy elég sok évem maradt még, nem gondolom arról, hogy feladom.”

Hozzátette, az olimpiai arany hiánya motiválja a visszatérések hosszú sorozatát.

„Folyamatosan az olimpiára gondolok. Ez nagyon-nagyon nagy motiváció. Itt vigyáznak rám, kiváló az együttműködés a válogatottal is. Ugyanakkor nem rejthetem véka alá, mennyire frusztráló látnom, hogy máshol tart a szezon. De ezt is a lehető legjobban ki kell használnunk, például pozitívum, hogy így nagyobb eséllyel marad sérülésmentes az ember.”

Mörk nemrégiben új egyéves szerződést írt alá annál a Vipersnél, amely nagy átalakulás előtt áll. A klub jelentős beruházásokat hajtott végre az új szezonra, olyan klasszikus érkeznek, mint a svéd Isabelle Gulldén, a spanyol Nerea Pena és a horvát Ana Debelic. Ugyanakkor távoznak olyan válogatott klasszisok, mint Henny Reistad, Malin Aune és Emilie Hegh Arntzen.

„A klub szerencsére jól működik, és a koronavírus se nagyon érinti. Ez sokat jelent. Aggódtam, hogy kivel fogok játszani, mielőtt aláírtam a szerződést. De amikor láttam, ez a keret megfelel az elvárásoknak, máris szerettem volna elkötelezni magam újabb évre. Boldog és motivált vagyok” – mondta Mörk.

2016 és 2020 között a Győri Audi ETO KC és a CSM Bucuresti játékosa volt, de azt mondta, korai egyelőre újabb külföldi lehetőségről beszélni.

„Az idő nagy részében jól éreztem magam külföldön. Egy kicsit más bajnokságban játszottam, és élveztem azt az életet. Most úgy érzem, hogy még jobbnak kell lennem, ha újra légiós szeretnék lenni. Remélem és hiszem, hogy a Vipersben is tovább javulhatok. Ezért csinálom ezt – sohasem vagyok elégedett.”

Kiemelt fotó: Artem Gusev vg.no

Kapcsolódó cikk:

A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu.
Elérhető áron mérkőzés és játékoselemzés nem csak a legnagyobb klubok számára.
Már kézilabdában is! Írjon nekünk bártan még ma!
További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez
A dán Veo cég magyarországi partnere a Dániasport.hu.
Elérhető áron mérkőzés és játékoselemzés nem csak a legnagyobb klubok számára.
Már kézilabdában is! Írjon nekünk bártan még ma!
További információ : info@daniasport.hu
Veo-Már operatőr sem kell a meccsfelvételhez