KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: nem rangadó, de izgalmakat ígér az FCM-FCK csata

A 10. fordulóval folytatódik az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság 2022-23-as idénye, amelyben a Midtjylland és az FC Köbenhavn csap össze egymással. A nemzetközi kupában remeklő csapatok csatája rangadó is lehetne, de ezúttal a nyolcadik fogadja a hatodikat.

A 3F Superliga 10. fordulójának párosítása. Fotó / Kiemelt kép: Superliga.dk
A 3F Superliga 10. fordulójának párosítása. Fotó / Kiemelt kép: Superliga.dk
PÉNTEK
19.00:
Horsens – Nordsjaelland

Egymás után két vereség után hazai pályán javítana a Horsens csapata, amely a listavezető Nordsjaellandot fogadja a forduló nyitómérkőzésén.

A hazaiaknál Jens Berthel Askou edző mindenkire számíthat, se eltiltottja, se sérültje nincsen. A Nordsjaelland csalódott lehet az előző forduló miatt, mert ugyan nagyszerű eredmény az 1-1-es döntetlen a Midtjylland ellen, csak nem úgy, hogy a rivális a 101. percben (!) egyenlít büntetőből.

Wahid Faghir akkor az utolsó percekben szerepelt csak, péntek este nagyobb szerep várhat rá. Erik Marxen visszatért a keretbe, Ulrik Yttergaard azonban kulcscsonttörés miatt kimarad.

Tippünk: 2

SZOMBAT
17.00:
AGF – AaB

Bár a tabellára pillantva meglepetésnek tűnhet, de igaz: az utolsó előtti helyen álló Aalborg az elmúlt három fordulóban több pontot szerzett, mint az AGF. Persze egy nem olyan nagy bravúr, tekintve, hogy az aarhusiak mindhárom meccsüket elveszítették, ugyanakkor az AaB legyőzte a Midtjyllandot (2-0) és 1-1-re végzett a Lyngbyvel.

Így aztán váratlanul érte a közvéleményt, hogy a hét közepén, a vendégek megváltak vezetőedzőjüktől Lars Friistől és helyette a nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező norvég Erik Hamrent nevezték ki.

A két csapat legutóbbi hat, egymás elleni mérkőzésén nem született vendégsiker, erre 2020 júniusában az AaB volt képes.

Tippünk: 1, X

VASÁRNAP
14.00:
Lyngby – OB

Feltámadóban van az Odense, amely úgy tart tíz pontnál, hogy ebből kilencet a legutóbbi négy fordulóban szedett össze.

Ugyanakkor a Lyngby immáron 16 bajnoki óra nyeretlen, de ennek a rossz szériának egyszer meg kell szakadnia – és nem tagadjuk, itt várjuk a forduló meglepetését.

A hazaiaknál egyedül a hosszabb idő óta sérült Andreas Bjelland nem áll a szakvezetés rendelkezésére, a vendégeknél azonban nincsen hiányzó.

Tippünk: 1, X

14.00: Randers – Silkeborg

Jól kezdte a bajnokságot, de a legutóbbi öt tétmérkőzése közül négyet elveszített a Silkeborg, amely csütörtökön a West Ham Unitedtől kapott ki a Konferencia Ligában. A dán csapat rendkívül bosszús volt, mert szerinte a játékvezető megfosztotta őket a jobb eredménytől – ez a düh a Randers ellen esetleg egy jó eredményben meg is mutatkozhat.

A hazaiak kilenc bajnoki óta veretlenek, de intő jel lehet, hogy ugyanebben a párosításban legutóbb (május 19-én) a Silkeborg idegenben győzött 2-1-re.

Tippünk: X, 2

16.00: Viborg – Bröndby

Szép lassan fellopakodott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Viborg, amely sorrendben a Lyngby, az OB, majd hétfőn ma Horsens ellen is 2-1-re nyert. Ez a lendület a gyengélkedő Bröndby ellen akár sikerre is vezethet.

A hazaiaknál Jacob Friis edző csak amiatt aggódhat, hogy a csatár Marokhy Ndione, illetve a kapus Mikkel Andersen sérült, de kidőlt Daniel Anyembe is.

A Bröndbynél Niels Frederiksennek több kulcsembert is nélkülöznie kell. Thomas Mikkelsen bordasérüléssel bajlódik, Ohi Omoijuanfo két hete a Randers FC ellen dőlt ki, és Mads Hermansen sincs 100 százalékos állapotban. Blas Riveros és Kevin Mensah régóta nem áll rendelkezésre.

Tippünk: 1

18.00: Midtjylland – FC Köbenhavn

Az elmúlt években nem akadt olyan szezon, amikor ne írhattuk volna le, hogy az FCM és az FCK csatája rangadó. Nos, a két csapat talán éppen a nemzetközi kupasorozatban való vitézkedés miatt kissé elfogyott a hazai ligára: előbbi a 8., utóbbi a 6. helyen áll csupán.

Érdekesség, hogy a koppenhágaiak legutóbbi két idegenbeli fellépésén nem kaptak gólt, márciusban 1-0-ra nyertek, május elsején 0-0-ra végeztek.

Ezúttal viszont talán a hazaiak esélyesebbek, pláne azok után, hogy csütörtökön az Európa Ligában 5-1-re kiütötték a jóval esélyesebbnek tartott Laziót.

A vendégeknél Jess Thorup edző azt tervezi, hogy Carlos Zecát végre pályára küldi a bajnokságban is. A görög válogatott középpályást eddig inkább a hétközi kupameccsekre tartalékolták, ebben a szezonban csak egyetlen mérkőzésen kezdett a Superligában. Andreas Cornelius szombaton, az OB ellen a bemelegítés során sérült meg, a Sevilla elleni BL.meccset (0-0) pedig a lelátóról nézte.

Tippünk: 1

A 3F Superliga állása a 9.forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 9.forduló után. Fotó: Superliga.dk