KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

“Megöllek téged és a családod” – a közösségi média teszi tönkre a dán válogatott életét

Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány szerint a közösségi médiát egyszerűen be kellene zárni, fogalmazta meg ismét markáns véleményét a DBU sajtótájékoztatóján, amikor kihirdette a válogatott keretét a Nemzetek Ligája következő két mérkőzésére.

Kasper Hjulmand. Fotó / Kiemelt kép: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Kasper Hjulmand. Fotó / Kiemelt kép: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

A válogatott játékos, Joachim Andersen csak egy a több ezer futballista közül, akik gyűlölködő üzeneteket kapott a közösségi médiában.

A múlt hónapban a Crystal Palace dán játékosa 17 történetet osztott meg 17 különböző példával arról, hogyan zaklatták őt egy Liverpool elleni meccs után.

A keddi válogatott sajtótájékoztatón Kasper Hjulmand beszélt erről az epizódról, de egy kicsit keményebb szavakat is megfogalmazott a problémáról.

„Mindannyiunk számára egy óriási gond, hogy a közösségi média tönkreteszi az életünket. Le kellene zárni az egészet. A sajtó is sok időt tölt a közösségi médiára hivatkozva a tudósításokban, de ez nem a valóság.”

„A közösségi média nem valóság. Nagy probléma ez a fiataljainknak, és nagy gond a gyerekeknek, akik felnőnek vele, mert annyira befolyásolja őket” – hangzott el sajtótájékoztatón.

300-400 gyűlölködő üzenet egyszerre

Az augusztus 15-i meccs után Joachim Andersen rengeteg üzenetet kapott szerte a világból. Dánul, norvégul és angolul – több különböző nemzet képviselőitől.

Joachim Andersen bemutatta milyen üzeneteket kapott.  Fotó TV 2 SPORT/ Ritzau Scanpix
Joachim Andersen bemutatta milyen üzeneteket kapott. Fotó TV 2 SPORT/ Ritzau Scanpix

Andersen ezért úgy döntött, hogy a nevek eltávolítása nélkül osztja meg oldalán az üzeneteket amiket kapott, de mi most bemutatunk néhány példát név nélkül arra vonatkozóan, hogy mit írtak neki:

„Baszd meg. Megöllek téged és a családod” – írta egy orosz felhasználó.

„Kiabálsz, lökdösődsz és mutogatsz az emberekre, de úgy esel össze, mint egy kis kurva, amikor megfordulnak és szembeszállnak veled? Milyen gyerekes vagy! Ne játszd a nagyot, amikor csak úgy esel össze, mint a kis patkány” – írta egy angol felhasználó.

„Te nagy, hülye idióta. Szégyelld magad. Vesztes vagy” – írta egy dán felhasználó.

A dán kommentelő megbánta

A TV 2 SPORT még augusztusban felvette a kapcsolatot több kommentelővel, akik közül az egyik megpróbálta elmagyarázni, miért írta ezeket Joachim Andersennek.

A dán kommentelő, aki névtelen akart maradni, azt mondta, hogy sajnálja a Premier League-játékosnak küldött üzenetet:

„Hagytam, hogy elragadjanak az érzelmeim, ami rendkívül elfogadhatatlan, és nagyon sajnálom. Úgy érzem, hogy a többi üzenetemhez képest nem fogalmaztam annyira durván.”

„Nem helyeslem az ilyen hozzászólások írását, de SOHA nem fogok halálos fenyegetést írni. És ezért azt is nagyon furcsának érzem, hogy a dühös, de csak hozzáállást kritizáló hozzászólásom ugyanabba a kalitkába került, mint a többi halálos fenyegetés.”

„Ez azonban továbbra is elfogadhatatlan viselkedés a részemről. Töröltem a kommentemet, és hosszú bocsánatkérést írtam Joachimnak Határozottan tanultam a hibámból. Szeretnék segíteni a témára való összpontosításban” – hangzott a magyarázat a dán kommentelőtől a TV 2 SPORT-nak.

Joachim Andersen is ott van Kasper Hjulmand válogatott keretében, amelyet kedden állított össze. Dánia két kulcsfontosságú Nemzetek Ligája mérkőzést játszik Horvátországgal és Franciaországgal szeptember 22-én, illetve 25-én.

Szerző: Gál Sándor

Kapcsolódó tartalom: