LABDARÚGÁS

Dánia legdrágább labdarúgója lett Joachim Andersen.

Az U21 es Európa Bajnokságot sérülés miatt kihagyó Joachim Andersen a Sampdoria játékosa a francia Lyonba tart. Az elmúlt szezonban a fiatal játékos alapemberré vált genovai csapatánál, hiszen 34-szer lépett pályára.

Joachim Andersen a Sampdoria edzésén. Fotó:  Fotó: Tariq Mikkel Khan
Joachim Andersen a Sampdoria edzésén. Fotó: Fotó: Tariq Mikkel Khan

Ezért nem meglepő, hogy a kiváló adottságú középső-védő, több európai sztárcsapat érdeklődését is felkeltette tavasszal. Manchester United, Tottenham, Milan és a Lazio is figyelte a teljesítményét.

A Sampdoria elnöke Massimo Ferrero, egy csütörtök esti tv adásban a Sportitalia vendége volt.

Tíz perccel ezelőtt adtam el a Lyonnak. Az ára 24 milló euró, plussz 6 millió euró bónusz” –jelentette ki az elnök a Football-Italia szerint.

Bár sem a Lyon, sem a Sampdoria nem jelentette be hivatalosan az átigazolás tényét, de ha az elnök szavai igazak, akkor Joachim Andersen lesz a dán labdarúgás történetének legdrágább labdarúgója.

A bejelentés azóta megtörtént.

Sok sztár klub akarta leigazolni

A dán játékost az AC Milan,Arsenal és a Tottenham is szerette volna,de a francia csapat volt az ahol állandó játéklehetőséget tudnak neki biztosítani.

“Fő szempont a válogatottságot szem előtt tartva az volt, hogy hol tudok a legtöbb időt a pályán tölteni, emellett a sportigazgató és az edző is nagyon szeretett volna, amit az egyeztetések alatt nagyon éreztem. Nagyon boldog vagyok és már alig várom, hogy megmutassam a klub fantasztikus szurkolóinak mit is tudok.

A kritériumok között az is szerepelt, hogy én és a családom is jól érezze magát. Igazán jó azt olvasni, hogy Dánia legdrágább játékosa vagyok,de ez a a mediának sokkal többet jelent mint nekem -mondta szerényen a dán tv2-nek

A 23 éves védő 2017 augusztusában a holland Twente csapatától érkezett az olasz klubhoz, akkor mindössze, csak 1,5 millió euróért fizettek érte.

Rosszul nem fog keresni, hiszen a francia csapatnál a keresete eléri majd a nettó 3 millió eurót évente a bold.dk szerint.

Míg sérüléséből lábadozott, addig július elején sikeres érettségi vizsgát is tett Alberslundban.

Joachim Andersen a jelegzetes sapkában a sikeres érettségi vizsga után, barátnőjével  Cecilie Porsdallal. Fotó: Tariq Mikkel Khan
Joachim Andersen a jelegzetes sapkában a sikeres érettségi vizsga után, barátnőjével Cecilie Porsdallal. Fotó: Tariq Mikkel Khan

Forrás : ekstrabladet.dk/sport, tv2.dk

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!