KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: rangadóval rajtol a rájátszás

Az Európa-bajnoki selejtezők előtt lezárult az alapszakasz, a hétvégén pedig már a playoff 1. fordulójával folytatódik az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság 2022-23-as alapszakasza. A csúcsrangadón az FC Köbenhavn és a Nordsjaelland csap össze.

FELSŐHÁZ
VASÁRNAP
16.00:
Bröndby – Viborg

Elég érdekesen alakult az alapszakasz utolsó fordulója, a Bröndby ugyanis úgy csúszott be a felsőházba a hatodik helyen, hogy alaphelyzetben esélye sem lett volna, de a körülmények a kezére játszottak. A koppenhágaiak ugyanis kikaptak, szerencséjére azonban a riválisok közül az OB is elbukott, míg a Silkeborg és a Midtjylland addig harcolt a győzelemért, hogy 3-3-as döntetlennel mindketten lecsúsztak a hat közé jutásért.

Egy ilyen szerencse csak feldobja a Bröndbyt, amely november óta nem kapott ki pályaválasztóként, ráadásul azt a Viborgot fogadja, amely a legutóbbi négy tétmeccsén nyeretlen maradt

Tippünk: 1

18.00: FC Köbenhavn – Nordsjaelland

A playoff egyből csúcsrangadóval nyit, az alapszakaszgyőztes Nordsjaelland ugyanis a nyolcmeccses győzelmi, és 12 mérkőzéses veretlenségi sorozatnál járó FCK otthonába látogat.

A hazaiaknál Elias Jelert és Kevin Diks eltiltott, Akinkunmi Amoo, Nicolai Boilesen és Zeca sérült, de erősen kérdéses Jordan Larsson, Andreas Cornelius és Diogo Goncalves szereplése is.

A vendégeknél se sérült, se eltiltott, azaz a legerősebb felállásban érkeznek a Parken Stadionba.

Várható kezdőcsapatok:

FC København (4-3-3): Grabara – Ankersen, Vavro, Khocholava, Sørensen – Lerager, Falk, Claesson – Bardghji, Haraldsson, Daramy

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen –  Villadsen, Nagalo, Hansen, Frese – Diomande, Christensen, Bidstrup – Nuamah, Faghir, Marcondes 

Tippünk: X, 1

HÉTFŐ
19.00:
AGF – Randers

Folytatná jó sorozatát az AGF, amely a legutóbbi öt meccsén veretlen maradt, a négy győzelem és egy döntetlen pedig megfelelő alaphangulatot teremthet a hétfői mérkőzéshez.

A Randers legyőzése azért is fontos lenne, mert a klub azzal számolt, hogy a Bröndby elkapja a Viborgot, így pedig megnyílt az út a harmadik helyhez.

A hazai győzelem még az eltiltott Nicolai Poulsen nélkül sem reménytelen.

Várható kezdőcsapatok:

AGF (3-4-3): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Madsen, Yakob, Links – Anderson, Mortensen, Duelund.

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Johansson, Høegh, Kopplin – Nordli, Enggaard, Johnsen, Ankersen – Kamara, Egho

Tippünk: 1

ALSÓHÁZ
PÉNTEK
19.00:
OB – Midtjylland

Háromszor is vezetett a Silkeborg ellen, végül csak 3-3-as döntetlent ért el a Midtjylland legutóbb, ezzel pedig lecsúszott a felsőházról. A csapat félelmetesen gyenge formában van, a legutóbbi kilenc bajnokijából mindössze egyet nyert meg, ennél mindenképpen több kellene, ha legalább a nemzetközi kupaszereplésért harcban szeretne maradni.

A hazaiaknál Andreas Alm edzőnek nélkülöznie kell csapatkapitányát, az eltiltott Jeppe Tverskovot, de már Max Fengerre sem számíthat, akit kölcsönadtak a svéd Mjällbynek.

Az FCM a silkeborgi dráma óta edzőváltáson esett át, Thomas Thomasbergnek már az első meccsén nagy gonddal kell szembenéznie: Jonas Lössl kapust ugyanis eltiltották, a tartalék Elias Olafsson pedig megsérült. Ráadásul a rutinos védő, Erik Sviatchenko sincsen, őt 2024 végéig az MLS-ben szereplő Houston Dynamo szerezte meg.

Várható kezdőcsapatok:

OB (4-2-3-1): Hansen – Grubbe, Paulsen, Ivancevic, Adelgaard – Manneh, Thrandarson – Minteh, Frøkjær-Jensen, Tongya – Kadrii. 
FC Midtjylland (4-3-3): Olafsson – Thychosen, Dalsgaard, Gartenmann, Bak Jensen – Olsson, Martinez, Gigovic – Isaksen, Simsir, Ashour. 

Tippünk: X, 1

VASÁRNAP
14.00:
Lyngby – Silkeborg

Nincs túl jó helyzetben, de legalább már az utolsó helyről elmozdult a Lyngby, amely abban bízhat, hogy lendületet véve esetleg utolérheti a hét ponttal előtte álló Horsenst, és elkerüli a kiesést.

A csapat a legutóbbi hat bajnokijából csak egyet bukott el, most éppen hárommeccses veretlenségi sorozatnál tart, és a szezon két egymás elleni meccsén négy pontot szerzett a Silkeborgtól.

Miért ne tehetne bravúrt ismét?

Tippünk: X, 2

14.00: Horsens – AaB

Ha a Lyngbynek fontos a győzelem, akkor a Horsensnek is, hiszen hétpontos előnyének normál esetben elégnek kellene lenni a bennmaradáshoz. Csak a csapat éppen nincs nagy formában, az alapszakasz utolsó öt fordulójában csupán egy pontot sikerült összeszednie.

A Horsens Folkeblad szerint Lubambo Musonda szereplése kétséges, miután a zambiai játékos megsérült egy Lesotho elleni válogatott meccsen a hétvégén.

A vendégek a borzalmas ősz után 2023-at is rosszul kezdték, az alapszakasz utolsó öt fordulója szintén csak egyetlen pontot hozott. Kilian Ludewig, Andreas Poulsen, Younes Bakiz, Jeppe Pedersen és Kasper Jörgensen sérült.

Várható kezdőcsapatok:

AC Horsens (3-4-3): Delac – Jensen, Hansen, Ludwig – Buus, Kruse, Drachmann, Musonda – Sigurdarson, Jacobsen, Opondo

AaB (4-2-3-1): Sander – Pallesen, Kramer, Thelander, Granli – Fossum, Højholt – Prip, Andersen, Sousa – Helenius

Tippünk: 1