KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: régen volt ilyen őrült hajrá Dániában

A hétvégén a playoff 7. fordulójával folytatódik az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság, amelyben még mindig őrült nagy izgalmak várhatóak. A felsőházban négy csapat négy pontot belül van, azaz a bajnoki cím teljesen nyitott, míg az alsóházban az utóbbi évek legnagyobb menekülését mutathatja be az AaB vagy a Lyngby – vagy éppen mindkettő?

A 3F Superliga 29.fordulójának párosítása. Fotó/Kiemelt kép: Superliga.dk
A 3F Superliga 29.fordulójának párosítása. Fotó/Kiemelt kép: Superliga.dk
FELSŐHÁZ
VASÁRNAP
16.00:
Bröndby – FC Köbenhavn

Két hete meglepetést okozott a Bröndby, amely idegenben győzte le 1-0-ra az FCK csapatát. Vajon képes lehet erre hazai pályán is?

Legutóbb múlt vasárnap 3-1-re nyert idegenben a Randers ellen is, a vezetőedző Jesper Sörensen pedig már az új játékkoncepciójuk sikerét elemezte.

„A jövőben is lesznek olyan meccseink, amelyeken dominánsnak kell lennünk. Nekünk kell az alaphangot megadnunk azzal, hogy feljebb toljuk a védekezésünket, többet birtokoljuk a labdát. Ezért viszont nagyon keményen kell dolgoznunk”mondta.

A csapat legutóbb 2021. október 24-én verte otthon a riválist, azóta két 1-1-es döntetlenre futotta erejéből a Bröndby Stadionban.

Az FC Köbenhavn számára létszükséglet a három pont, ugyanis ismét a második helyre csúszott vissza a tabellán: a Nordsjaelland ugyanis egy hét alatt kétszer is legyőzte 3-2-re (előbb a kupaelődöntőben, majd a legutóbbi bajnokin).

Tippünk: 1, 2

18.00: AGF – Nordsjaelland

Elég szoros a bajnokság élmezőnye, hiszen négy csapat is négy ponton belül van, de még jobban összerázódhat, ha az AGF hazai pályán elintézi a listavezetőt.
Aarhusban az emberek jelenleg nagyot álmodnak, és abban bíznak, hogy 1986 óta először bajnok lesz a csapat. A német Uwe Rösler együttese messze a legjobb védelemmel rendelkezik (mindössze 22 gólt kapott), most már csak a csatároknak kellene beindítaniuk a gólgyártást.

A hazaiaknak továbbra is nélkülözniük kell a sérült triót, Oliver Lundot, Jelle Duint és Thomas Kristensent.

Az FC Nordsjælland nagyon ingadozó teljesítményt nyújt: a kiábrándító vereségek mellett akadnak szuperbravúrok, amelyeknek köszönheti az első helyét. A csapat általában jó meccseket vív a Ceres Parkban, a felek legutóbbi három aarhusi mérkőzése közül kétszer nyert 3-2-re, egyszer pedig 2-2-es döntetlent ért el.

Tippünk: X, 1

HÉTFŐ
19.00:
Randers – Viborg

Legutóbbi két bajnokiját elbukta a Randers, így lassan lemondhat érmes álmairól, ugyanakkor fűtheti a revánsvágy, hiszen két hete éppen Viborgban bukott el. A vendégek két győzelem után az AGF otthonában szenvedtek sima, 3-0-s vereséget.

Ilyen hullámvölgyben szokott jönni a békés döntetlen.

Tippünk: X

ALSÓHÁZ
PÉNTEK
19.00:
OB – AaB

Ennyire egyértelműnek látszó bajnokság már régen volt Dániában, hiszen az AaB és a Lyngby sima kiesőnek látszott hónapokon át. Erre a véghajrára mindketten feltámadtak, és egyáltalán nem biztos, hogy mindketten búcsúznak az élvonaltól.

Az AaB például hihetetlen időszakot él át. Az aalborgiak egyrészt bejutottak a Dán Kupa döntőjébe, másrészt a legutóbbi négy bajnokin megszerezhető 12 pontból nyolcat be is gyűjtöttek, és már csak egy pontra vannak a bennmaradást érő helyen álló Horsens mögött. Ilyen lendülettel akár Odensében is nyerhetnek.

Azonban akadnak hiányzók: a jobbhátvéd Kristoffer Pallesen a szezon hátralévő részére kiesett, miután vasárnap Achilles-ín-szakadást szenvedett (hétfőn meg is műtötték). Allan Sousa állapota több mint kétséges, de a csütörtöki edzésről a Fradiból is jól ismert Rasmus Thelander hiányzott, míg Lars Krammer idő előtt elhagyta a pályát.

A hazaiaknál Yankuba Minteh az eltiltását tölti, míg Naatan Skyttä és Kenneth Zohore sérült.

Tippünk: X, 2

VASÁRNAP
14.00:
Silkeborg – Lyngby

Egy évvel ezelőtt a Silkeborg még az érmekért harcolt, jelenleg viszont az életéért küzd. A csapat a legutóbbi nyolc fordulóban nem nyert, mindössze három pontot szerzett, és ha így marad, hiába van még öt pont előnye, simán kieshet.

Kent Nielsen edzőnek nagyon össze kell kapnia tanítványait, akik közül Anders Klynge eltiltás, míg Joel Felix sérülés miatt hiányzik.

A Lyngby az utolsó helyen áll, de legutóbb a Midtjyllandot verte, és már csak három pontra van a bennmaradástól. Azonban a topmotivált együttesben akadnak problémák: Alfred Finnbogason, Willy Kumado, Kristian Riis, Jannick Storch és Baptiste Rolland is sérült.

Tippünk: 2

HÉTFŐ
14.00:
Midtjylland – Horsens

Egy hete még azzal büszkélkedhetett az FCM, hogy az alsóházban nem talált legyőzőre. Nos, legutóbb megtört a varázs, a csapat az utolsó Lyngbytől szenvedett vereséget, amivel ugyan megőrizte a 7. helyét, de a nyakára mászott a rivális Odense.

Otthon a Horsens ellen nem fog hibázni: egyrészt a vendégek ramaty formában vannak, és a legutóbb öt, egymás elleni meccsen nem tudta legyőzni a riválist.

Tippünk: 1

Kiemelt kép: Brondby.com

Kapcsolódó tartalom: