KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

3F Superliga tippajánló: zárul az alapszakasz, ki lesz a második?

Az 3F Superliga, azaz a dán labdarúgó-bajnokság az alapszakasz utolsó, 22. fordulójával folytatódik. A felső- és az alsóház mezőnye kialakult, az is eldőlt már, hogy az FCK kezdi az élről a rájátszást. Kérdés csupán az, hogy a Bröndby vagy az FCM hogy osztozik a második és harmadik helyen, illetve melyik együttes zár az utolsó pozícióban.

A 3F Superliga állása a 21. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 21. forduló után. Fotó: Superliga.dk
VASÁRNAP
14.30:
AGF – Viborg

Mindkét csapat elpuskázta a felsőházba jutás lehetőségét, így már csak az lehet a cél, hogy valamilyen módon megszerezzék a szezon végén 7. helyet, amely európai kupaszereplést érhet (a rájátszás után a 4. helyezettel vívnak csatát a Konferencia Ligában való indulásért).

A 25 pontos AGF-nek ismét nélkülöznie kell Benjamin Hvidtet és Zach Duncant, ugyanakkor Jon Dagur Thorsteinsson és Patrick Mortensen visszatérhet a kezdőcsapatba.

Az eddig egy ponttal többet gyűjtött Viborgnál Ibrahim Said sérült, Mads Lauritsen és Justin Lonwijk eltiltása azonban lejárt. A vendégek 2016 óta nem nyertek Aarhusban.

Tippünk: X, 1

14.30: FC Köbenhavn – Nordsjaelland

Október 24-e óta veretlen a bajnokságban a fővárosi csapat, amely a legutóbbi öt mérkőzését megnyerve biztosította első helyét az alapszakaszban. Egy hete éppen a Mitdjylland otthonában nyert rangadót, kérdés, hogy a hétközi, PSV elleni hazai 0-4 mennyire okozott törést a lelkekben.

De vajon kockáztat-e bármit is Jess Thorup edző? Nem tudni, az biztos, hogy Carlos Zeca, Bryan Oviedo és Luther Singh mellett Rasmus Falk és Victor Kristiansen sérüléssel, Kamil Grabara kapus betegséggel bajlódik, míg Lukas Lerager az eltiltását tölti.

A vendég Nordsjaelland a kiesés elkerüléséért lesz harcban, Flemming Pedersen csapata a tavaszi első négy fordulóban eddig öt pontot szedett össze, így tartja magát a menekülési tervékez.

Kian Hansen és Jonathan Amon sérült, Simon Adingra viszont eltöltötte a büntetését.

Tippünk: 1

14.30: AaB – Bröndby

Aalborgban kell nyernie a Bröndbynek ahhoz, hogy biztos legyen az alapszakasz második helye. A csapat egy ponttal áll az FCM előtt, azaz saját kezében a sorsa.

A hazaiak ugyanakkor két pontra megközelíthetik a riválist egy sikerrel, így nagy csatára van kilátás. Az AaB a legutóbbi három alkalommal megnyerte a rivális elleni hazai csatát.

Amíg egyik oldalon Malthe Höjholt és Rasmus Thelander eltiltott, Kasper Högh, Pedro Ferreira, Lucas Andersen és Kasper Kus sérüléssel bajlódik, addig a vendégeknél csak Kevin Mensah és Peter Bjur hiányzik.

Tippünk: X, 1

14.30: Vejle – OB

Megtartja-e utolsó előtti helyét a Vejle? – ez is kérdés az utolsó kör előtt. A hazaiak az OB-t fogadják, amelyről a legutóbbi két hazai bajnokin nem kaptak ki (2-2, 2-0), ugyanakkor a felek október 1-jei, odensei összecsapásán a hazaiak kiütéses, 6-0-s sikert arattak.

Azaz lenne miért visszavágni.

A Vejlénél a legutóbbi, viborgi zakó után edzőváltás történt, Peter Sörensent az a horvát Ivan Prelec váltotta, aki legutóbb a Dinamo Zagreb második csapatát irányította. Hogy ő képes-e a szinte csodával felérő bennmaradás kivívására, majd kiderül, de biztosan lendületet adna egy győzelem a bemutatkozásakor. Lucas Hagg Johansson és Hans Höllsberg sérült.

Az OB a legutóbbi négy meccsén mindössze két pontot szerzett, és hiába vezetet három riválisa ellen is, a védekezésben elkövetett buta hibák sokba kerültek. Aron Elis Thrandarson legutóbb szenvedett sérülést, míg Andreas Alm vezetőedző még eltiltott.

Tippünk: 1, 2

14.30: SönderjyskE – Randers

Elmozdul-e az utolsó helyről a SönderjyskE csapata, amely immáron 12 forduló óta nyeretlen? Lehet, erős tippnek tűnik ilyen statisztika láttán, de úgy véljük, igen.

A Randers ugyanis szintén nincs csúcsformában, legutóbbi négy idegenbeli meccsén nem tudott nyerni, háromszor gólt sem szerzett – ezt ki lehetne használni.

A hazaiaknál Emil Berggren szereplése kérdéses, a vendégeknél ugyanakkor Thomas Thomasbergnek a teljes keret rendelkezésre áll.

Tippünk: 1

14.30: Silkeborg – Midtjylland

Bár a Silkeborg a legutóbbi két mérkőzését elveszítette, a riválisok így sem érhették utol, és minimum a hatodik helyen, de ott lesz a playoffban. Hogy esetleg előrelépjen, ahhoz a Midtjyllandot kellene legyőznie, amely ellen a legutóbbi 11 alkalommal egy mindössze egyszer jött össze.

A hazaiaknál Joel Felix, Milan Masson, Gustav Dahl, Mads Kaalund és Alexander Lind még sérült, de a fáradásos törésből felépült Oliver Sonne legutóbb már legalább a keretben ott lehetett.

A Midtjylland a második helyért küzd, a hátránya egy pont a Bröndby mögött, így minden bizonnyal odateszi magát, hogy esetleg feljebb kerüljön a tabellán. Victor Lind és Erik Sviatchenko sérült, Juninho és Max Meyer szereplése kérdéses, ugyanakkor Pione Sisto a közelmúltban mutatott jó teljesítménye után újra a kezdőben lehet.

Tippünk: 2