KÉZILABDA

Aalborg Handbold : folytatódhat a dán tündérmese?

Az AG Koppenhága után az Aalborg Haandbold is bejutott dán csapatként a kézilabda BL Final Fourjába. A piros-fehér együttes teljesen megérdemelten jutott a legjobb négy közé, már a csoportkörben is stabil teljesítményt nyújtottak, a nyolcaddöntőben pedig a Portót, majd a negyeddöntőben a Flensburgot ütötték ki.

PSG- Aalborg Handbold  Fotó EHF/ Twitter.com
PSG- Aalborg Handbold Fotó EHF/ Twitter.com
Dán nyilatkozatok a Final 4 előtt.

Néhány klasszis játékos sokad virágzását éli az Aalborgban, ha a számok oldaláról közelítjük meg, a csapat házi gólkirálya holtversenyben Saugstrup Jensen és Barthold, de mindenképp ki kell emelnünk még Claart és Möllgardot is. Nemrégiben épp utóbbi nyilatkozott:

„Egyértelműen van esélyünk a PSG ellen. Láttuk, hogy a továbbjutás ellenére a Kiel ellen is hibáztak fontos helyzetekben. Ha tudjuk hozni a szokásos stabilitásunkat, lehet esélyünk. Bebizonyítottuk korábban, hogy bárki dolgát képesek vagyunk megnehezíteni” – fogalmazott a dán klasszis.

Az Aalborg egyébként nemrég elvesztette a dán bajnoki döntő második meccsét a Bjerringbro-Silkeborg ellen. A rutinos szélső, Mark Strandgaard a meccset követően már így nyilatkozott.

„Meg kell küzdenünk a csalódottsággal, erre időt kell szánnunk, ezt azonban felül kell, hogy írja az a fantasztikus élmény, mely ránk vár a kölni Final Fourban.”

Nikolaj Læsø azt is elárulta, hogy a csapat rendben megérkezett a helyszínre, néhány órás izolációt követően pedig birtokba vehették a szobájukat.

„Természetesen nagyon izgatottak vagyunk, hiszen csapatként először járunk ilyen eseményen. Erre készülünk a szezon kezdetétől fogva, azóta pedig pláne, hogy kvalifikáltunk”foglalta össze gondolatait Laeso.

Érdekesség, hogy az Aalborg Handbold csapatából csak egy játékos vett részt eddig a kölni a Final4 -ban. PSG-nél ez a szám jóval több, viszont a pár hónappal ezelőtti férfi világbajnokság döntőjében az Aalborg csapatából voltak többen.

A csapat vezérigazgatója, Jan Larsen is elégedettségének adott hangot.

„Természetesen nagyon boldogok vagyunk, az is rengeteget jelent a játékosoknak, hogy végre nem üres csarnokban kell játszaniuk, hiszen néhány szurkoló helyet foglalhat már a csarnokban. Ez sokat jelenthet, ha egy-egy döntő pillanatban felnéznek a lelátóra.”– nyilatkozta az igazgató.

A másik három csapatban is lesz egyébként dán játékos, Mikkel Hansen, Henrik Toft Hansen, Kevin Möller, Emil Nielsen és Sebastian Augustinessen is harcba száll majd a végső győzelemért.

Kapcsolódó cikk:

Partner