KÉZILABDA

Mikael Appelgren 15 hónap kihagyás után is menne az olimpiára

Pénteken mindössze második teljes edzésén volt túl, ám már a jövő héten visszatérhet a német klubcsapatába Mikael Appelgren, a Rhein-Neckar Löwen kézilabdakapusa, aki abban bízik, a 15 hónapos kihagyás ellenére bekerülhet a svédek olimpiai keretébe.

Mikael Appelgren Fotó: Ludvig Thunman/ Bildbyran
Mikael Appelgren Fotó: Ludvig Thunman/ Bildbyran

A 31 éves kapus legutóbb márciusban védett, de aztán előbb a koronavírus miatt állt le az élet, azután ősszel ujj- és vállsérüléssel kellett műteni. És ha már úgyis csak lábadozott, decemberben a porcsérülését is megműttette a jobb térdében.

Ha minden jól megy, akkor június 16-án, szerdán a Bergischer HC elleni bajnokin visszatérhet a kapuba, és akkor lenne esélye, hogy esetleg Glenn Solberg szövetségi kapitány figyelembe vegye a kerethirdetéskor.

„Mindent megteszek az olimpiára jutásért. A Löwennek még öt mérkőzése van hátra bajnokságból, és bár lehet, irreális érzés, de remélem, hogy az utolsó négy meccsen ott lehetek a pályán” – nyilatkozta a Appelgren a svéd Aftonbladetnek.

„Kemény utazás volt csúcsokkal és különösen a mély völgyekkel. Nehéz volt, hogy nem élhettem az életem kézilabdakapusként. Fel is tettem magamnak a kérdést, hogy most mihez kezdjek. Hiányoztak a mérkőzések, az adrenalinlöketek, nem voltak olyan edzések, amelyek ösztönöztek volna. Meg kellett próbálnom mást tennem” – mondta a svéd televíziónak.

Angolt és sportmenedzsmentet kezdett el tanulni, és abban bízik, hogy a karrierje után is maradhat majd a kézilabda közelében.

Kiemelt kép: Ludvig Thunman/ Bildbyran

Kapcsolódó cikk: