KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Nem gyengül jövőre a Team Esbjerg beállós játéka

Hivatalosan a Team Esbjerg női kézilabdacsapata a rövid ünnepi szabadságát tölti, de Jesper Jensen vezetőedzőnek eddig nem sok lehetősége volt a karácsonyra készülni a sok adminisztrációs feladat közepette.

Rikke Iversen pótolja Vilde Mortensen Ingstadot a Team Esbjerg csapatánál. Fotó/Kiemelt kép: Liselotte Sabroe

Az elmúlt napokban egyrészt kiderült, hogy a csapattól a nyáron távozik Vilde Mortensen Ingstad, a norvégok 28 éves, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok játékosa, aki a román CSM Bucurestiben folytatja pályafutását, másrészt már sikerült is szerződtetni a posztjára egy hasonló kaliberű játékost.

Iversen pótolja Ingstadot

Ingstad hét év után hagyja el a dán klubot. Utódja a vb-3. és idei Eb-ezüstérmes dán Rikke Iversen lesz, aki az Odensét hagyja ott az egyik legnagyobb rivális kedvéért. A norvég távozása semmiképpen sem lepte meg Jesper Jensen, aki a Jyllands Postennek azt mondta, több nagy klub korábban is érdeklődött játékosa iránt.

„Vilde az ellenfelek számára az örök nyugtalanság forrása volt, de Rikke is hasonló harcos típus, így valószínűleg a beállós játékunk ugyanolyan jó lesz. Az európai csúcshoz szeretnénk csatlakozni, folyamatosan építkeznünk kell” – mutatott rá Jensen.

„Amikor egy játékost nézünk, azt is megnézzük, milyen ember valójában. Esbjergben mindent megtettünk annak érdekében, hogy megfelelő kultúrát építsünk az edzés, az önképzés és a közösség köré. Ez a kultúra remek karaktereket hordoz, korábban Estavana Polmannal és Nora Mörkkel is volt ilyen. Úgy tűnik, a munka során valószínűleg eltaláltuk a játékosok emberi jellemének összehangolását.”

Rikke Iversen érkezésével a szövetségi kapitányként is dolgozó Jensen hirtelen válogatott védőpárost kap, hiszen Kathrine Heindahl is a Team Esbjerg csapatában szerepel a nyár óta. Iversen nem is titkolta, hogy a választásának egyik fő oka a szakemberrel való még szorosabb együttműködés lehetőség. De a klub már az ország két legnagyobb kapustehetségét, Anna Kristensent (Viborg) és Amalie Millinget (Köbenhavn Haandbold) is elcsábította.

Vajon nincsenek negatív felhangok, amiért a szövetségi kapitány a legjobb játékosokat elhalássza a saját klubjába?

„Nem tudom elkerülni ezt a reakciót, de könnyen együtt tudok vele élni. Amióta elkezdtem a munkát a válogatottnál, folyamatosan érzem, de számomra a tisztesség a legfontosabb”.

„Tudom, hogyan dolgozunk mi, Esbjergben és a Szövetségnél is annak érdekében, hogy a dolgok rendben legyenek mindkét oldalon. Lehet majd néhányan megjegyzést tesznek, de Rikke esetében nem hallottam semmit. Valójában magától a kézilabda közösségtől nem jön semmi rossz visszajelzés, leginkább kívülről érkeznek megjegyzések, de ez egyben annak a jele is, hogy a sportágunk érdekli az embereket, ezért szeretnek is beszélni róla.”– mondta Jesper Jensen.

Kapcsolódó tartalom: