KÉZILABDA

Böhme kupagyőzelemre készül a Siófokkal

Egészen biztosan lesz olyan dán kézilabdázó, aki a májusi finálét követően EHF-kupa-győztesnek mondhatja majd magát. A nőknél ugyanis a legjobb négy közé három dán csapat (Viborg, Herning-Ikast, Team Esbjerg) is bejutott, az egyetlen kakukktojás Siófoknál pedig  Simone Böhme játszik.

A 27 éves jobbszélső számára az elődöntő azért lesz pikáns, mert a Siófok azzal a Viborggal csap össze, amelynek színeiben 2015 és 2017 között játszott.

Mindig különleges érzés, ha olyan csapat ellen játszol, amelyben te is szerepeltél egykoron és vannak még ott korábbi klubtársaid. Az edző személye ugyan változott, de a lányokat jól ismerem, szinte az egész szezonban követtem a teljesítményüket. Várom a párharcot” – nyilatkozta Simone Böhme a dán Tv2-nek.

A szélső 2017 januárjában távozott Viborgból, és egy fél éves bukaresti kiruccanás után szerződött Siófokra. „Szeretném megmutatni, milyen jó szintet képviselünk. Egyelőre nagyon jól játszom, és azt hiszem, pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban” – mondta, hozzátéve, hogy szeret Magyarországon élni.  

A siófokiak a szezon során egy dán riválissal már találkoztak: a szintén elődöntős Herning-Ikastot a csoportkörben otthon 24-21-re, idegenben 34-22-re győzték le. Simone Böhme nem is titkolja, hogy a végső cél csakis az EHF-kupa megnyerése lehet. „A célunk és törekvésünk az, hogy döntőbe kerüljünk, és nyerjünk. Figyelem a dán bajnokságot, de amikor találkoztunk a Herning-Ikastdal, kicsit meglepődtem azon, milyen könnyen legyőztük.”

Viborg HK hétköznap, otthon kapott ki a dán bajnokság meglepetés csapatától, az Arhus Unitedtől 29-26-ra

Az EHF-kupa elődöntőjének szombati programja:

17.00: Siófok KC (magyar)-Viborg HK (dán)
17.00: Herning-Ikast (dán)-Team Esbjerg (dán)

forrás, fotó Tv2.dk

szerző, fordító: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!