KÉZILABDA

Cecilie Leganger

fotó -archív Ernst Van Norde / Scanpix Danmark

 

Cecilie Legangeröl jelent meg egy érdekes cikkk a dán tv2-ön.

Archív-foto. Cecilie Leganger és Anja Andersen Foto: Ernst Van Norde / Scanpix Danmark

Cecilie Leganger éveken keresztül volt a világ legjobb kapusa de mielött ezt elérte kénytelen volt ideglenesen befejezni a pályafutását.

”Egy nagyon nehéz idöszak volt ”

Ìgy jellemezte a legendás norvég kapus Cecilie Leganger ezt a betegséget,közel volt ahhoz hogy ez a karrierjébe kerüljön, mielött még minden elkezdöhetett volna.

Végén olyan volt mint ha valami kenyszerzubbonyba lennék. Nem bírtam ezt .Sokan gondoltak rám , mint egy kiválló kapusra aki minden lövést hártít,így még mélyebbre zuhantam . – mesélte ezt egy ínterjúban a norvé,g tv2-nek

Leganger már 18évesen bemutakozott Tertnes együttesében, gyorsan a válogatott közelében került de a háttérben harcolt ezzel.

Norvég ,akinek egy sport csillagnak kéne lennie csók betegségben szenved, ami többek között kimerültséggel is járt. Ez az egész nagyon sok volt Cecilie Legangernek.

Követte majd egy nehéz időszak, hol Ô neki csak egy dolog volt a fejében és 12-14 órát aludt naponta. Meg volt győződve, hogy soha nem teszi be a lábát egy kézilabda csarnokba..

* Problémám volt azzal, hogy a következő napra gondoljak és nem láttam a reménysugarat.

Gyorsan visszatért.

Akkor jött a fordulat, amikor elkezdett focizni néhány baráttal. Itt visszanyerte a mozgás örömét és egy évvel később visszatért a kézilabda pályára.

Nem számít, hogy az emberek mennyire erős és szilárdnak néznek ki, belülről lehetnek törékenyek. Általában azt mondom: Senki sem az, amit te látsz

1998-ban visszatért a válogatottba és europa bajnok lett a norvég válogatottal . Egy évvel késöbb világbajnok a dán és norvég közös rendezésü vb-n.

2001 ben lett a világ legjobb játékosa és igazolt Dániában a Slagelsehez majd az FCK csapatához. karrierjét a Larviban fejeztebe 4évvel ezelött.