TENISZ

Wozniacki: Nem tudtam felemelni a kezem a fejem fölé

A korábbi dán világelső és egyben világbajnoki cím védő Caroline Wozniacki őszintén beszélt betegségéről a mai elvesztett mérkőzése után ( Wozniacki–Szvitolina 7:5, 5:7, 3:6).

Caroline Wozniacki Fotó: Clive Brunskill / Getty Image
Caroline Wozniacki Fotó: Clive Brunskill / Getty Image

“Nem tudtam felemelni a kezem a fejem fölé”

Caroline Wozniacki

Nem tudtam felemelni a kezem a fejem fölé”– mondta szomorúan Wozniacki. Majd megnevezte betegsége okát, reumás izületi gyulladásban ( reumatoid artritis) szenved hosszú idő óta.   

Egyértelműen szükségem van kezelésre. Jól ismerem a testem és hamar rájöttem a betegségem okára, így nincs miért aggódnom. US Open után szükségem volt rá, hogy kiderüljön mi is történik velem. A legjobb doktorokat, specialistákat kerestem fel, hogy megkezdjék a kezelést. Wimbledon után nem éreztem jól magam. Mintha meglettem volna fázva, gondoltam csak elmúlik és mentem tovább. Wasightonban fájtak a térdeim, de én játszottam tovább. Montrealban sem mentek jól a dolgok. Év közben nem akartam beszélni róla, hogy ne hozzam előnybe a versenytársaimat.

Felébredtem és nem tudtam a kezeim a fejem fölé emelni. Elmentem orvoshoz és azt mondta minden rendben, de én nem így éreztem.                                Mindenesetre az orvosok fantasztikus eredményeket érnek el ezen a területen, de ezzel a betegséggel kell éljek az életem hátralevő részben – fejezte be Caroline Wozniacki a sajtótájékoztatót.

A dán TV2 megszólaltatott egy főorvos, aki elmondta, van és lát esélyt, hogy a volt világ első tudja folytatni pályafutását, mert erre volt példa már élsportolóknál.

Andreas Laudrup (az aranylabdás Michael Laudrup fia) viszont nem tudta folytatni pályafutását így kénytelen volt abbahagyni 24 évesen a labdarúgást, ami azért intő jel lehet Carolinenek. 

Kapcsolódó cikk:

Forrás:  http://sport.tv2.dk/tennis/2018-10-25-wozniacki-har-gigt-jeg-kunne-ikke-loefte-mine-haender-over-hovedet?fbclid=IwAR1ckpXMuUsXXPxeCbLiDW2l3bzvduVEuWC1TLSCLw7KYKeql7Z5JNNPZG8