KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Egy igazi vezéregyéniséget igazolt a Ferencváros

Dán labdarúgóval gazdagodott a magyar első osztály, az OTP Bank Liga. Rasmus Thelander, az Aalborg 30 éves védője a Ferencváros labdarúgója lesz a nyártól, áll a magyar bajnokcsapat honlapján.

Rasmus Thelander a Ferencváros labdarúgója lesz a következő szezonban. Fotó: Torben Hansen
Rasmus Thelander a Ferencváros labdarúgója lesz a következő szezonban. Fotó: Torben Hansen
Jó vétel lehet a dán játékos

Rasmus Thelander az Aalborg futballistájának jövője tisztázodott – írja a dán Nordjyske. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a következő három szezonban ferencvárosi játékosnak mondhatja magát. Az immár egykori AaB-profil a dán Superligában eltöltött életét cseréli le a legnagyobb magyar klubéra és a magyar bajnokságra.

A ferencvárosi igazolásával az is eldőlt, hogy Thelander a következő szezonban nemzetközi kupamérkőzéseken is pályára léphet majd.

“Ez nagy szerepet játszott a döntésemben. Nagy vágyam volt, hogy egy olyan klubhoz igazoljak, amelyik az európai kupaporondon is érdekelt. Úgy tűnik, hogy minden évben jó lehetőségeink lesznek arra, hogy ez létrejöjjön” – mondta Rasmus Thelander, amikor a Nordjyske újságnak nyilatkozott a klubváltás okáról.

Több szempont is közrejátszott, hiszen ajánlatokból nem volt hiány a védőért, aki végül olyan jónak találta a ferencvárosit, hogy arra könnyen mondott igent.

“Nyilvánvalóan sok mindent meg kell fontolni egy ilyen lépésnél, de miután meglátogattam a klubot, nem volt kétségem afelől, hogy ez egy nagyon jó és tökéletes hely lesz számomra. Egy nagy klubhoz igazoltam. Jó szerződést kötöttem, és a családom is velem jön egy szép városba, így az egész csomag tökéletes lesz számunkra” – mondta.

Szóba került Görögország, Ciprus és sok más érdekes célpont, így talán – egy dán játékos számára – kissé atipikus átigazolás lett, de Thelander esetében nem is olyan meglepő.

“Én és a családom készen állt egy újabb kalandra. Amikor végiggondoltam a különböző lehetőségeket, egyáltalán nem volt kétségem afelől, hogy a Ferencváros ajánlata tökéletes számunkra”– mondta a védő.

“Egy igazi harcost igazolt a Ferencváros”

Mit tudhatunk a dán védőről? Kérdeztünk Fehér Pétert, aki az Aalborgnál dolgozott a játékossal. Elmondta, jó igazolásnak tűnik a Ferencváros új szerzeménye, akit kedvelni fognak a szurkolók.

“Egy igazi harcost igazoltak, aki mindent megtesz a győzelemért. Ő volt a csapatkapitányunk is, a csapat nagyon fontos számára, az utolsó percekig küzd a győzelemért. Aránylag gyors védő, aki magabiztos a labdával. Jó vásárt csinált a magyar bajnok vele, egy igazi kapitányt, egy erős jellemet igazolt” – mondta Fehér Péter honlapunknak.

A Ferencvárossal 2025 nyaráig szóló szerződést kötött Rasmus Thelander, aki ingyen igazolt új klubjához, hiszen június végén lejárt a szerződése az Aalborgnál!