KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

„Ez nehéz döntés volt” – Veszprémben folytatja az Aalborg Európa-bajnoka

Nem akármilyen névsort jelentette be a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely a csütörtöki sajtótájékoztatón megnevezte a jövő nyári igazolásokat. A francia Ludovic Fabregas és Hugo Descat személyében két olimpiai bajnok is érkezik 2023-ban, de a magyar együttesben folytatja pályafutását a spanyolok Eb-ezüstérmes irányítója, Agustín Casado Marcelo és a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok svéd jobbátlövő, Lukas Sandell.

Lukas Sandell a svéd válogatott mezében. Fotó: Petter Arvidson/Bildryran
Lukas Sandell a svéd válogatott mezében. Fotó: Petter Arvidson/Bildryran

Utóbbi 2013 és 2018 között az Ystads IF, 2018 és 2020 között pedig az Elverum csapatát erősítette, azóta pedig az Aalborgban játszik.

„Nagyon szomorúak vagyunk, hogy el kell búcsúznunk Lukastól. Mindent megtettünk, hogy megtartsuk, de ő az új kihívások keresése mellett döntött. Örülünk annak a hatalmas fejlődésnek, amit az Aalborg Handballnál tapasztaltunk, és annak, hogy a következő szezonban még a csapat tagja lesz”nyilatkozta Jan Larsen, az Aalborg igazgatója.

A jobbátlövő azt mondta, nagyon jól érzi magát Aalborgban, ezért nem volt könnyű meghoznia a döntést

„Határozottan nehéz választás volt. Boldog vagyok, hogy Aalborgban lehetek, a pályán és azon kívül is két sikeres szezon van mögöttem. De megfogott a lehetőség, hogy kipróbáljam magam egy másik bajnokságban. De addig is egy izgalmas új szezon vár ránk. Az biztos, hogy még nem nyertem meg minden címet Aalborgban”jelentette ki Sandell, aki mellett a poszton akad még három játékos a következő szezonban Martin Larsen, Christian Termansen és a nagy tehetségnek tartott, Mads Hoxer Hangaard személyében.

Mads Hoxer Hangaard pótolhatja a svéd klasszist

A dán tehetséget tavaly nyáron szerződtette az Aalborg nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a már az A-válogatottban is bemutatkozott jobbátlövő egy profilja legyen a csapatuknak.

Az idényt még a Mors-Thy Håndbold csapatát erősítette. 25 mérkőzésen 145 gólt szerzett, ami 59,2 %-os hatékonyságot eredményezett.

A 195cm magas, 92 kg-os játékos, ha ilyen ütemben fejlődik majd, akkor nem kell aggódnia az Aalborgnak, hogy Lukas Sandell 2023-tól már nem őket erősíti.

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép: Petter Arvidson/Bildryran