KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Elmérték a pályát egy európai kupameccs előtt

A dán Simon Gade és csapattársai, a hannoveri játékosok nem mindennapi esetnek lehettek szemtanúi az európai csoportmérkőzésük előtt Svájcban. Egyszerűen rosszul tették fel a kézilabdapályát a rendezők.

Simon Gade és csapattársai, a hannoveri játékosok nem mindennapi esetnek lehettek szemtanúi Fotó: aftonbladet.se
Simon Gade és csapattársai, a hannoveri játékosok nem mindennapi esetnek lehettek szemtanúi Fotó: aftonbladet.se

A svájci Luzernben a Hannover vendégjátéka nagy eseménynek ígérkezett a Kriens Krauerhalléban.

A LED-reklámokat a pálya mentén állították fel, a tv-barát kék padló tökéletesen volt elhelyezve, és 800 szurkoló megjelent, hogy teltházas hangulatot teremtsen a HC Kriens kézilabdacsapat első európai csoportmeccsén.

Az Európa Liga mérkőzésének kezdete már csak egy karnyújtásnyira volt.

Ám amikor a Bundesliga-klub TSV Hannover-Burgdorf játékosai megjelentek, a bemelegítésnél egy viszonylag nagy problémát fedeztek fel.

“Amikor kijátszottam a labdát a szélsőnek, éreztem valami, nincs rendben. Nem hiszem el, hogy nem vettük észre korábban” – mondta a Hannover svéd játékosa, Jonathan Edvardsson az Aftonbladetnek

A hatos terület a kapu előtt egyszerűen nagy volt.

Bemelegítéskor a balszélen a sarokban álltam, és azt gondoltam, hogy valami nincs rendben. Ránéztem a másik szélre. Miért csak egy lépést tettünk az ugrás előtt, és miért van olyan messze a kapu?” – mondta Vincent Büchner a Bildnek.

Egy mérés nem sokkal a 18:45-ös kezdés előtt mutatta ki, hogy a hatméteres vonal 6,9 méterre volt a kaputól. A mérkőzést rövid időre elhalasztották, hogy a padlóvonalakat helyesen helyezzék el. Így a német média “90 centiméteres botránynak “nevezte el az esetet.

Az EHF jóváhagyta

“A mérkőzésre érkezett padlót valaki úgy rakta le, hogy annak a darabjai passzoltak, de tévedtek. Valaki nagyon érthetett a legóhoz, hogy megtudta csinálni” – mondta Jonathan Edvardsson, aki csak mosolygott a helyzeten.

A svájci Blick szerint az EHF küldöttei ellenőrizték és jóváhagyták a pályát, ám a változtatások miatt a mérkőzés 17 perces késéssel kezdődhetett el és sima hannoveri győzelmet hozott. (Kriens – Hannover-Burgdorf 23-33)

Nagyon kikaptunk, de ellenére remek buli volt. Most utólag visszagondolva, nevethetünk azon, hogy rosszul tettük fel a padlót. Rosszabb dolgok is történnek már a világon” – mondta a HC Kriens szóvivője, miután csapata emlékezetesen debütált az európai porondon.

Kiemelt kép: IMAGO/Christian Schroedter / Ritzau Scanpix

Ez is érdekelheti: