KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

A Fradi edzője hazatér

A válogatott szünet után újra Bajnokok Ligája-mérkőzések következnek a hétvégén. A Ferencváros csapata ezúttal Dániába a Team Esbjerg csapatához látogat. Valószínűleg sokan emlékeznek az alig pár hónapja lejátszott Final4-elődöntőre, amikor a Fradi egy utolsó másodperces góllal 30-29-re legyőzte az Esbjerget, és ezzel a Final4 döntőjébe jutott.

A Ferencváros a Team Esbjerg legyőzésével bejutott a Final4-ba. Fotó/Kiemelt kép: Kisbenedek Attila/Ritzau Scanpix
A Ferencváros a Team Esbjerg legyőzésével bejutott a Final4-ba. Fotó/Kiemelt kép: Kisbenedek Attila/Ritzau Scanpix
Az új edző

Bár a két csapat utolsó mérkőzése alig pár hónapja történt, így is elég sok változas történt a két csapat keretében. Különösen a Ferencváros edzői posztján. Még a Final4-ba jutás előtt bejelentették Elek Gábor távozását, majd a 2023/24-es idényre érkezett Martin Albertsen. Az új edző viszont nem hozta a tőle elvárt eredményeket, így a másodedzője Allan Heine vette át a kispadot.

Allan Heine Esbjergben született és ott is élt 19 éves koráig. Kézilabdázni a Team Esbjerg férfi csapatában kezdett, majd eligazolt a Vibrog HK csapatához ahol érett játékos vált belőle. Pályafutása befejeztével az Aalborgban kezdte edzői pályafutását, de több évet eltöltött Ringköbingben, Viborgban, és Franciaországban a Nantes csapatánál is. 2021-ben lett a svájci válogatott segédedzője, majd Martin Albertsennel együtt érkezett Magyarországra 2023-ban. A mindössze 43 éves tréner rutintalannak tűnhet, de ne feledjük, hogy Jesper Jensen is csak 45 éves, vagy az Ikast edzője Kasper Christensen is csak 38.

Bár ez a kinevezés csak ideiglenes, de az is lehet, hogy hosszútávú megoldást jelent. “Szerettem volna folytatni, és most megállapodtunk, hogy az újévig én leszek a vezetőedző. Utána majd meglátjuk, mi lesz.”- mondta Allan Heine a Jydske Vestkystennek.

Allan Heine a Ferencváros új edzője szeretné folytatni. Fotó: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Allan Heine a Ferencváros új edzője szeretné folytatni. Fotó: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Allan Heine a mérkőzésről

Az új edző úgy véli, hogy a Team Esbjerg az egyértelmű favorit, még akkor is, ha a két csapat legutóbbi találkozóján az FTC szűken nyert.

“Többször is elég csúnyán kikaptunk ebben a szezonban, és általában is nehéz időszakon vagyunk túl, ezért nem a csoportelsőségért fogunk játszani. Ha az első hatban végzünk, az már jó. Másrészt úgy gondolom, hogy jó csapatunk van, így természetesen el fogunk jönni Esbjergbe, és mindent beleadunk.”– mondta Allan Heine a Jydske Vestkysten kérdésére.

A csapatok

Mindkét csapat győzelemmel melegített a vasárnapi találkozóra. Míg a Fradi könnyedén verte a Kozármislenyt, addig az Esbjerg megszenvedett a Skanderborg csapatával. 7-1-es Skanderborgi vezetés után a 40. percben sikerült kiegyenlíteni, és győzelemre fordítani a meccset az Esbjergi lányoknak. A mérkőzésen nem játszott a térdsérülése után lábadozó Mette Tranborg, és a korábbi sérüléseik miatt pihentetett Henny Reistad és Kathrine Heindahl. Nora Mörk is a hétközi mérkőzésre ért vissza, amikor is pár nap pihenőt kapott és Berlinbe látogathatott a barátjához. Az Esbjerg következő hónapban lejátszandó meccseit elnézve jogosan kaptak pihenőnapot.

  • Október 22. Team Esbjerg – Ferencváros Bajnokok Ligája
  • Október 25. Team Esbjerg – Odense Dán Liga
  • Október 28. Zaglebie – Team Esbjerg Bajnokok Ligája
  • November 1. Ikast – Team Esbjerg Dán Kupa
  • November 4. Viborg – Team Esbjerg Dán Liga
  • November 7. Team Esbjerg – Ikast Dán Liga
  • November 12. Ikast – Team Esbjerg Bajnokok Ligája
  • November 15. Silkeborg –Team Esbjerg Dán Liga
  • November 19. Team Esbjerg– Ikast Bajnokok Ligája

Érdekesség, hogy a mérkőzés előtt a hazai csapat vezetősége bejelentésre készül a Team Esbjerggel kapcsolatban.

A két együttes egymás elleni mérlege nagyon kiegyenlített 3-3 győzelem és egy döntetlen a hét alkalomból. További beszámolót a Ferencváros oldalán is találhatunk, ahol bejelentették, hogy Bordás Réka egy hónapi kölcsönbe a Vác csapatához kerül.

A találkozót a Sport 1 TV közvetíti 16.00-kor

Szerző: Gál Sándor / Daniasport.hu

Kapcsolódó tartalom: