KÉZILABDA

“Érthetetlen számomra a döntés”- Simone Böhme

A Magyar Kézilabda Szövetség tegnapi döntése, mi szerint befejezettnek nyilvánítja a 2019-es 2020-as idényt nagy port kavart.

Simone (Siófok KC) nem érti a döntést. Fotó Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix
Simone (Siófok KC) nem érti a döntést. Fotó Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

A kluboktól nem független elnökségi tagok klubszavazatai alapján hozott döntés értelmében nem veszik figyelembe az ebben az évben majd 70%-ban lejátszott mérkőzések eredményeit. Nincs kieső és feljutó, azaz vissza léptünk egy évet, a nemzetközi kupás helyeket is ezen érdemek alapján állapítják meg.

A határozat legnagyobb vesztese minden bizonnyal a Siófok KC lesz, akiknek régóta dédelgetett álmuk a Bajnokok Ligájában való indulás.

A Balaton parti csapat dán jobbszélső Simon Böhmét kérdeztük a most kialakult helyzetről.

A tegnapi MKSZ döntés után mi volt az első reakciód, amikor meghallottad a hírt?

Természetesen abszolút egyetértek azzal, hogy befejezettnek nyilvánítják a bajnokságot. Az emberek egészsége mindennél fontosabb! Az viszont, hogy ilyen módon tették meg, azzal már nagyon nem értek egyet! 18 mérkőzést lejátszottunk a 26-ból a bajnokságban, és most a tavalyi év eredményeit veszik számításba, ez számomra teljesen érthetetlen! Miért nem vettek példát más ligáról, például Dániáról vagy Norvégiáról? “-mondta Simone honlapunknak.

Van szerződésed jövőre, úgy tudom szeretnél a Bl-ben játszani, ha ez most nem jön össze változtat-e valamit számodra?

”Két éves szerződésem van a Siófokkal, a mi közös álmunk volt a Bajnokok Ligája. Természetesen továbbra is mindent meg fogok tenni, a klubért, mindegy hogyan hívják a sorozatot Bajnokok Ligája vagy EHF-kupa. De az biztos, egy álom most összetört, mert megérdemeltük volna a BL-helyet, megdolgoztunk érte!”

Elvileg egy EHF-Kupa párharcotok még hátra van az Odense ellen, hogyan tovább ?

Most egyelőre várjuk, hogy az EHF milyen döntést hoz.. Én személy szerint edzek tovább, annyit amennyit csak tudok ha véget érnek ezek az nehéz mindennapok akkor szeretnék a lehető legjobb formába lenni.”

Arról a hét elején már beszámoltunk a