KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Sztómazsákkal a dán élvonalban

Súlyos betegen sem hagyta abba a kézilabdát az aalborgi irányító.

Nem akármilyen sztorit tett közzé a Handballtransfer.dk portál, amely arról írt, hogy a dán női kézilabda-bajnokság utolsó helyén álló EH Aalborgban szereplő svéd irányító, Jenny Carlson betegen, sztómazsákkal játszik.

A 24 éves kézis a Kärra HF (2011-2014), majd a Lugi HF (2014-2018) csapataiban szerepelt, 2018-2019-ben pedig a dán Ringkøbing Håndbold következett. Ott azonban sajnos betegség miatt nem sokat játszhatott.

18 éves koromban fekélyes vastagbélgyulladást állapítottak meg nálam. Miután az évek során nagyon sok problémával küzdöttem, az orvosok úgy döntöttek, hogy sürgősségi műtétre van szükség. 2018 októbere óta ileosztómám van. Ez azt jelenti, hogy eltávolították a vastagbelem nagy részét, most kb. egy 5 centis szakaszát kivezették a testfelszínre egy sztómazsákba” – nyilatkozta. 

Jenny szerint mindez komoly mentális kihívást is jelentett számára, hiszen a tengerparton vagy az öltözőben nem kerülhette el a kíváncsi tekinteteket. „De pozitívum, hogy a felül tudtam emelkedni a negatív dolgokon. Most már jobban kezelhető számomra.

Az irányító 2019-ben szerződött az EH Aalborgba, ahol az idényben végig bajnokit játszott.

Úgy volt, hogy két további műtét vár rám, de amikor a 2019 májusában esedékes beavatkozást törölték, úgy döntöttem, hogy kipróbálom így a kézilabdát. És működött” – mondta.

Kiemelt kép: Jenny Calrson fotó