KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Supeliga 26. fordulójában.

Vasárnap minden mérkőzést egy időben játszottak le a 3F Superliga alapszakasz utolsó, 26.fordulójában ahol 26 gól született.

Az utolsó fordulónak nem kisebb volt a tétje, mint az, hogy ki kerül a felsőházba az 1-6 helyre, illetve az alsó ház két négyes csoportjába. Amellett, hogy a bajnoki cím és a nemzetközi kupás helyekért folyó harc önmagában is izgalmakat ígér a Superliga folytatásában, az alsóházi mérkőzések sem lesznek érdektelenek, mivel három kieső csapat lesz a 2019-2020 bajnokságban. Jövőre csak 12 csapatos lesz a 3F Superliga.

26 gólt láthattak a tv-nézők. Fotó : Superliga.dk

A következő eredmények születtek, a linkekre kattintva, megtekinthetőek a mérkőzések összefoglalója is:

Hobro-Lyngby 2-2 (0-1)

A hazai csapat a játékidő végén mentette döntetlenre a mérkőzést.

Horsens-Brøndby 3-2 (0-1) Újabb nagy skalpot szerzett a Horsens, ezúttal otthon gyűjtötték be a három pontot két idegenbeli mérkőzés után. Az FC Koppenhágnál nyertek mielőtt kényszerszünetre mentek. Az FC Midtjyllandtól is három ponttal tértek haza, és most a Brøndbyt verték egy fordulatos és izgalmas mérkőzésen. Érdemes megnézni a mérkőzés összefoglalóját.

Odesne-Esbjerg 3-1 (3-0) Gyorsan a eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat, akik nagyon hosszú, több mint 10 meccses nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg vasárnap este.

FC Nordsjælland-FC Midtjylland 0-1 (0-1) Sory Kaba góljával nyerte a forduló rangadóját az első helyezett vendégcsapat. Érdekesség, hogy Jesper Hansen, a dán válogatott kapus immáron 100. alkalommal nem kapott gólt a FCM kapujában.

Sønderjyske-Silkeborg 2-2 (1-1) A hazai csapat ismét nem tudott nyerni, tizenegyest is hibáztak, de a hajrában döntetlenre tudták menteni a mérkőzést. Szerdán viszont a klub életének legfontosabb mérkőzése következik, hiszen hazai pályán fogadják a jó formában lévő Horsens csapatát a dán Sydbank-kupa döntőbe jutásáért.

Aalborg-Arhus 2-3 (0-1) A mérkőzés pikantériája volt, hogy ez a párharc szerdán ismét megismétlődik, a két csapat ezúttal a dán Sydbank-kupa döntőbe jutásért fog egymással találkozni a két csapat ismét, kérdéses milyen tapasztalatot szereztek ebből a 90 percből.

FC København-Randers FC 2-1 (2-0) A 19 éves Mikkel Kaufmann már a 3.percben jelezte a jövőben számítani kell rá a jövőben. A fővárosi bajnokcsapat jelenleg második 9 ponttal lemaradva az FCM-től. A rájátszás igazán izgalmas összecsapásokat ígér, ahol az FCK nem hibázhat, ha meg akarja védeni a bajnoki címét.

Alapszakasz végeredménye:

3F Superliga.dk

Az 1-6 helyezett a felsőházban játszik tovább körmérkőzés formában a bajnoki címért és az Európa-ligás helyekért. Az alsó házban a 7. és a 8 helyezett választhatott melyik csoportba szeretett volna kerülni, ezek után kialakult a két csoport, ahol szintén körmérkőzésekkel döntik el a három kieső helyet. OB (33p.), Lyngby (32p), Sønderjyske (27p.) és Silkeborg (16.), Randers (35p.), Horsens (34p.), Hobro (23p.), Esbjerg (18p.) A csoportok két utolsó helyezettje kiesik, a két harmadik pedig egy-oda visszavágós mérkőzés keretében döntik el a bennmaradást jelentő pozíciót.

Fotó: superliga.dk