KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga 12. fordulójában: nem tudtak nyerni az éllovasok

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga 12. fordulója, ahol 61.442, átlagban 10.240 néző foglalt helyet a lelátokon és láthatták, hogy csak egy-egy pont jutott az éllovasoknak az idegenbeli mérkőzéseiken.

Jonas Wind (FCK) tizenegyese a 88.perceben kimaradt Haderslevben. Fotó: Superliga.dk
Jonas Wind (FCK) tizenegyese a 88.perceben kimaradt a Sydbank Parkban. Fotó: Superliga.dk

A forduló összes gólja és a mérkőzések összefoglalója a csapatokra kattintva megtekinthető.

Viborg – Silkeborg 1-1 (0-0) 5286 néző

Szomszédvárak csatáján döntetlent vártunk a tippajánlónkban. Ennek az egy pontnak inkább a hazai csapat örülhetett. A Silkeborg továbbra is remekel újoncként, így vezetőedzőjükkel a 1992-ben Európa-Bajnok labdarúgóval Kent Nielsennel szerződést is hosszabítottak.

FC Nordsjaelland – FC Midtjylland 2-2 (0-2) 2795 néző

Kettő nullás hátrányból mentett pontot a vendégcsapat. Brumado gólt szerzett, majd megsérült. A helyére beálló, 18 éves Viktor Lind viszont újra gólt szerzett immár a harmadik találatánál jár ebben az idényben. Az FCM második félidőben mindent megpróbált, de az FCN jól állta a rohamokat. A döntetlen igazságosnak mondható annak ellenére is, hogy az FC Midtjylland mezőnyfölényben futballozott.

Odense – Randers 1-2 (1-0) 8367 néző

Szép számú közönsége előtt jól kezdte a hazai csapat a mérkőzést, Mads Frokjaer fejesével vezetést is szerzett az első félidőben. A Randers támadott, de ahhoz, hogy három ponttal távozzon kellettek a hazai csapat védelmi hibái is.

Az első félidő végén egy tizenegyest is összehoztak, de azt a hibát még javítani tudta a 20 éves kapusuk Hans Christian Bernat. Aki már tehetetlen volt a második félidőben egy rossz átadásnál, majd a hajrában egy fejesgólnál sem volt sok esélye. A helyzeteit jól kihasználó vendégek örülhettek a megszerzett három pontnak.

Bröndby – Vejle 3-2 (1-1) 17.594 néző

Kétszer is vezetett a a 3F Superliga sereghajtója, de ez sem volt elég, hogy a forduló legnagyobb meglepetését okozzák. A 82. percben Uhre egyenlített (2-2), majd az amerikai Christian Cappis, úgy mint augusztusban, most is betalált a Vejle kapujába. A bajnokcsapat ezzel a győzelemmel a felsőházat jelentő hatodik helyre zárkózott fel.

SoenderjyskE – FC Koppenhága 1-1 (1-0) 8257 néző

A Dániapsort.hu a helyszínen tekintette meg a remek hangulatú és iramú mérkőzést. Megérdemelt pontszerzés a hazai csapat részéről annak ellenére is, hogy a 88.perceben Preben Elkjaer Larsen 1984-ben rúgott tizenegyesére hasonlóan hibázott el egy büntetőt Jonas Wind.

Prosser Dániel az FC Koppenhága ellen. Fotó: Superliga.dk
Prosser Dániel az FC Koppenhága ellen. Fotó: Superliga.dk

A Prosser Dániellel felálló hazai csapat megérdemelten szerzett vezetés az első félidőben. Az FC Koppenhága mezőnyfölényt alakított ki a második félidőben, de csak egy lepattanó labdát tudott értékesíteni a spanyol Pep Biel. Michael Boris csapat jó arcát mutatta és bizakodóan távozhattak a hazai szurkolók a mérkőzésről.

Arhus – Aalborg 1-0 (1-0) 19.143 néző (!)

A 3F Superliga 12. fordulójának nézőcsúcsát hozta a hétfő esti mérkőzés, ahol csak a mezőnyben volt fölényben a vendégcsapat. A kapu előtt a határozottabb Arhus egy góllal jobbnak bizonyult riválisánál. Az Aalborg veresége ellenére is megtartotta előkelő harmadik helyét a tabellán.