KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Már 32 koronavírusost eredményezett a norvég-szlovén kézimeccs

Miután Norvégia címvédőként, Szlovénia pedig társházigazdaként biztos résztvevője a 2022-es női kézilabda Európa-bajnokságnak, a két válogatott az Eb-selejtezők idején Eurokupa-mérkőzéseket vívott egymással. Október 7-én a norvégok 29-17-re nyertek otthon, majd három nappal később idegenben is győztek 26-21-re. De csak a pályán, a koronavírus ugyanis azóta is megkeseríti a résztvevők életét.

Koronavírus: több norvég játékos is megbetegedett a válogatott utolsó összetartásán. Thorir Hergeirsson időkérése Ljubjanában. Fotó: Nikola Krstic
Koronavírus: több norvég játékos is megbetegedett a válogatott utolsó összetartásán. Thorir Hergeirsson időkérése Ljubjanában. Fotó: Nikola Krstic
Koronavírus: több norvég játékos is megbetegedett a válogatott utolsó összetartásán

Arról már a múlt héten írtak a norvég lapok, hogy hét norvég játékos is megfertőződött. A Vg.no legfrissebb információja már legalább 32 betegről ír – köztük Kaare Geir Lio kézilabdaelnökről is.

„Múlt vasárnap lettem rosszul, egy hete lázas vagyok, fáj mindenem. De nem volt más tünetem, mint amilyeneket egy nagyon erős influenza okoz” – mondta a 68 éves sportvezető, aki minden oltással rendelkezett.

A norvégiai meccsnek helyszínt adót Baerum város önkormányzata vasárnap este közölte ezt a számadatot. Ami egyelőre arányait tekintve nem magas, hiszen a Nadderud Arénában 1526 néző gyűlt össze.

De lehet a szám még nőni fog. Ole Gustav Gjekstad, a Vipers edzője már arról panaszkodott, hogy a klubnak három játékosa kidőlt, de a hírek szerint legalább egy szlovén válogatott játékos is megfertőződött.

Fritz Leonard Nilsen, a baerumi önkormányzat orvosa megerősítette, hogy a fertőzöttek száma a hétvégén nőtt, miután arra buzdítottak mindenkit, hogy aki a mérkőzésen járt, teszteltesse magát.

„A játékosokat és a hivatalos személyeket is beleértve eddig 32 pozitív tesztről tudunk itt a városban, de bizonytalan, hogy mindenkiről tudunk-e” – hangsúlyozta Nilsen.

A Vipers múlt szerdán mindössze kilenc játékossal állt ki a Flint Tönsberg elleni bajnokin. A török Kastamonu elleni szombati Bajnokok Ligája-mérkőzésen már 12 játékos volt elérhető. Azaz hárman biztosan koronavírusosak még.

„Nem tudjuk, meddig lesz így, remélhetőleg gyorsan meggyógyulnak” – mondta Gjekstad, aki nem fél attól, hogy ez a szezon is a koronavírus jegyében telhet. A csapat az előző szezonban idegenben játszotta a BL-meccseit, de teljesen elkerülték a fertőzést.

Most más a helyzet.

„A kérdés az, hogy lesz-e még több fertőzött ebben a szezonban, amikor kevesebb vizsgálatot és rövidebb karantént írnak elő” – tette hozzá Gjekstad.

A norvég korona helyzet dán kézilabda csapatokra is kiterjedt.

A Team Esbjerg jobbszélsője, Marit Rösberg Jacobsen is megbetegedett ezért kihagyta a Ferencváros elleni BL-találkozót a hétvégén. Hétfőn reggel bizonyossá vált az is, hogy a Herning-Ikast két norvég játékosa sem lesz bevethető a csapat hétfő esti bajnoki mérkőzésén. (Koppenhága – Herning Ikast 32-26). Vilde Johansen már az Odense elleni mérkőzésen sem szerepelhetett a koronavírus okozta megbetegedés miatt, csapattársa Ingvild Bakkerudról pedig hétfőn este derült ki, hogy ő is megfertőződött.- írta a Herning- Ikast a honlapján.

Kiemelt kép: Nikola Krstic