KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Isabelle Gulldén az olimpiáról, és az új életéről Norvégiában

A svéd női kézilabda-válogatott 15 év után először játszott Isabelle Gulldén nélkül egy világversenyen, a tokiói olimpián sikerrel szerepelt skandináv csapat a negyedik helyet szerezte meg.

Isabelle Gulldén itt még a svéd válogatott mezében. Fotó: Bjorn Larsson Rosvall / Scanpix
Isabelle Gulldén itt még a svéd válogatott mezében. Fotó: Bjorn Larsson Rosvall / Scanpix

“Vegyes érzésekkel figyeltem a meccseket” – mondta Isabelle Gulldén, miután arról kérdezték, hogy mik kavarogtak benne, amikor otthon, gyermeke mellett követte a találkozókat.

Még mindig furcsa, hogy a válogatott héten haza tudok utazni, és a családommal tudok lenni” – kezdte a norvég Vipersbe játszó Bella Gulldén, aki két éves gyermekével tartott szüleihez Göteborgba, amikor az svéd Afonbladetnek nyilatkozott.

Milyen az élet Norvégiában?

“Nagyon-nagyon jó, olyan, mintha hazajöttem volna.”

Mi tetszik a legjobban Skandináviában?

“Valójában sok minden! Egy nagyon szép lakásban élünk, közel a vízhez, az erdőhöz, ráadásul az emberek is nagyon kedvesek”.

A válogatott kapcsán Gulldén elmondta, hogy ő már korábban is látta a potenciált a csapatban.

Te is annyira meglepődtél a svéd teljesítmény miatt, mint ahogy mindenki más?

Megvolt bennük a potenciál, én ezt már decemberben is mondtam. Amire szükség volt, hogy a többség jó formába kerüljön, és ez meg is történt, többen életük tornáját játszották. Mindenkinek megvolt a feladata, és azt pontosan végre is hajtották. Azt gondolom, ha ezt tudjuk tartani, érmeket szerezhetünk majd a következő világversenyeken. Hogy ez már most decemberben megtörténik-e? Nem tudom, könnyen lehet.

Milyen volt mindezt kívülről nézni, megbántad a döntésed?

Persze, furcsa volt nézni őket például a közösségi médiában, de épp mi is rengeteget edzettünk, szóval nem gondoltam sokat erre. Nem bántam meg semmit, úgy éreztem, hogy számomra eljött a vég. Sokkal rosszabb lett volna, ha nem százszázalékosan vagyok ott. És úgy éreztem nem szeretnék ennyi időt a családom nélkül tölteni.”

Isabelle Gulldén a Vipers Kristiansand mezében: Fotó: Tor Erik Schrøder / TT NYHETSBYRÅN
A svéd Isabelle Gulldén a norvég Vipers Kristiansand mezében: Fotó: Tor Erik Schrøder / TT NYHETSBYRÅN
Gulldén emellett a Vipers helyzetéről is beszélt.

“Úgy tűnt a szezon elején, hogy van húsz játékosunk, ez nyilván nagy bizakodásra adhatott okot. Most azonban tizenketten vagyunk, sok a sérültünk, Heidi Löke pedig babát vár. Sérülések miatt is néha azon gondolkozom beállóként is szerephez juthatnék.

Nagy volt a jövés-menés, így nyilván újjá is kell építeni a csapatot, akik iránt a Bajnokok Ligája mérkőzéseken nagy az érdeklődés. Az edzéseken is a maximumot kell nyújtani, ezt megköveteljük saját magunktól is, igaz még én sem értem el a legjobb formámat.“- mondta őszintén a Gulldén a svéd újságnak.

A Vipers a hétvégén a Bajnokok Ligájában a török Kastamonu csapatát győzte le 39-25re, Isabelle Gulldén 2 gólt szerzett a találkozón.

Kapcsolódó tartalom: