KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga 13. fordulójában

Péntektől hétfő estig tartott a dán labdarúgó-bajnokság a 3F Superliga 13. fordulója, amelyet 49.900 néző tekintett meg a helyszíneken. Izgalmakban most sem volt hiány, a forduló legjobban várt összecsapásán egy 16 éves játékos állította be a végeredményét az hosszabítás utolsó perceiben.

Lyngby BK – Aalborg BK 0-2 (4 079 néző)

A továbbra is nyeretlen újonc igazi hatpontos kiesési rangadóra készülhetett pénteken, hiszen az egy hellyel előttük tanyázó Erik Hamrén fiai érkeztek hozzájuk vendégségbe.

Jól kezdtek a hazaiak, látszódott, hogy nagyon szeretnék a három pontot otthon tartani, de az a fajta pocsék helyzetkihasználás, ami az egész szezon során jellemzi Freyr Alexandersson legénységét, az ezúttal is jelentkezett. Az első játékrészben többet veszélyeztettek, de gólt az utolsó percekben a vendégek szerzetek Younes Bakiz révén.

A fordulás után a marokkói felmenőkkel rendelkező dán csatár megduplázta saját maga és csapata találatainak a számát is, ami után nem esett több gól, pedig a hazaiak nagyon is jól jutottak el kapu elé, csupán a 17 esztendős Theo Sander nem hagyta őket érvényesülni és hat védésével a meccs egyik hőse lett, és a forduló hálóőre.

Bröndby IF – FC København 1-1 (23 245 néző)

A 3F Superliga fordulójának rangadóját Vestegnenben rendezték, ahol ugyan két alsóházi együttes találkozott, csakhogy ez a két gárda az előző két idény bajnoka.

Ahogy az várható volt hazai pályán Niels Frederiksen tanítványaitól, eszement tempóban kezdtek és nem hagytak levegővételnyi szünetet sem a címvédőnek, amit Ohi Omoijuanfo fejese koronázott meg már a tizedik percben. A folytatás még egy darabig hasonlóan zajlott, de gól nem született, majd kiegyenlítődött a játék képe.

Az izgalmak a végjátékra maradtak, Jacob Neestrup elengedte a „hamis kilencessel” való kísérletezést, s behozta az ifjú Roony Bardghjit előre, aki a ráadás perceiben tudott megvillanni és kiegyenlíteni az állást, az akkor már emberhátrányban lévő hazaiakkal szemben, ahol Sigurd Rosted percekkel korábban kapta meg második sárga lapját. Az egy ponttal egyik fél sem tudott előrelépni, s maradtak egyelőre a tabella második felében.

Viborg FF – Odense BK 0-0 (4 909 néző)

A hat bajnoki óta veretlen fogadhatta az öt bajnoki óta veretlent, ahol ráadásul mindkét fél három-három döntetlent játszott az előző három körben. Nem volt kérdés, hogy nagyon jó esély van a pontosztozkodásra. Ugyan Jacob Friis alakulata megdolgozott azért, hogy megtörje ezt a sorozatot és ismét nyerni tudjon, de Andreas Alm csapatában az önfeláldozó védők és Martin Hansen védései megakadályozták ebben őket, így maradt a gól nélküli állás, ami csak azért nem rossz egyik félnek sem, mert a fordulóban sok döntetlen született.  

FC Nordsjaelland – Aarhus GF 1-1 (3 851 néző)

Listavezetőhöz mérten igyekezett kiszolgálni Flemming Pedersen csapata a Right to Dream Park közönségét, mikor egy gyenge formában lévő együttes látogatott hozzájuk.

Nagyon magas labdabirtoklási arány, és bár kevés kapura veszélyes lövés, de jókora fölény jelentkezett az első játékrészben, amiken az utolsó perceiben Andreas Schjelderup szerezte meg a vezetést tizenegyesből, Yann Aurel Bisseck kezezését követően. A második félidő első fele nagyon hasonlóan alakult, csakhogy a 68. percben Ernest Nuamah második sárgája kiállítást ért, és az emberelőnybe kerülő vendégek hirtelen megérezték a pontszerzés lehetőségét. Uwe Rösler jól nyúlt bele a meccsbe a cseréi és taktikai húzásai is ültek, aminek az eredménye az lett, hogy magukhoz ragadták a kezdeményezést átvették az irányításért és a végjáték során Thomas Kristensen lövése utat talált a hazai kapuba, amivel döntetlenre mentették a meccset.

FC Midtjylland – AC Horsens 2-1 (8 649 néző)

A javuló formát mutató Albert Capellas együttese úgy várhatta az újonc elleni találkozót, hogy már tudták, a közvetlen riválisok eredményeit, s azt is, hogy egy győzelemmel szépen előre lehetne lépni a tabellán.

Az MCH Aréna fanatikusai ennek megsegítésére nagyon komoly biztatásban részesítették a kedvenceket, akik igyekeztek ennek megfelelni, csakhogy a vendégek pontosan tudták, hogy itt lesz esélyük kontrázni. Az első alkalommal még a les vonal megállította őket az ünneplésbe, de másodjára Lubambo Musonda találata már érvényben maradt, s komoly meglepetésre 0-1 állt az eredményjelzőn. Az öröm aligha tartott sokáig, mert két perc múlva már jött is Anders Dreyer gólja és egyenlítettek a hazaiak, akik folytatták az offenzívákat ezt követően is.

A védekezésre berendezkedett Jens Berthel Askou fiai azonban kitartottak és bár egyre kevesebb kontrát vittek végig a második játékrészben nagyon úgy tűnt, hogy ki tudnak tartani és elvihetik az egyik pontot. Végül mégsem így lett, mert Alexander Ludwig a kiállítás sorsára jutott, majd nem sokkal ezután kihasználták a „farkasok” az emberelőnyt és Kristoffer Olsson góljával otthon tartották mindhárom pontot.

Silkeborg IF – Randers FC 3-3 (5 167 néző) 

Hétfőre is maradt egy komoly rangadó. A JYSK Park közönsége a legjobb, legizgalmasabb összecsapást kapta meg a fordulóból.

A negyedik és a második derbijén az őrült kezdés talán a legjobb kifejezés, mert alig telt el pár perc Sebastian Jörgensen máris felállította a közönséget, mikor lehetetlennek tűnő helyzetből megszerezte a hazai vezetést. Még mindig csak a nyolcadik percben jártunk, mikor Daniel Höegh remekül bújt ki őrzője mögül és fejelt a kapuba, kiegyenlítve az állást. Éppen lezárult az első negyedóra, s a házigazdák szöglete Björn Kopplinról került a vendégkapuba, így öngóllal ismét előnyben voltak Kent Nielsen tanítványai.

Kis szusszanás, de még a szünet előtt megduplázta Sebastian Jörgensen a saját maga góljainak és csapatának előnyét is. Már szünetben is, majd egy óta elteltével ismét cserélt Thomas Thomasberg, aki nagyon jól találta meg a padon lévők közül Marvin Eghot, aki nem sokkal később egy gólosra csökkentette a vendégek hátrányát. A végjáték a „kék” lovak” küzdelméről szólt, hogy pontot tudjanak menteni két vereség után, ami végül egy újabb csereember, Alhaji Kamara révén összejött, így egy pontot magukkal vittek.

A 3F Superliga állása a 13. forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása a 13. forduló után. Fotó: Superliga.dk

Kapcsolódó tartalom: