KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Henny Reistad döntött arról, hol folytatja a következő szezontól

A norvég Henny Reistad a női kézilabda legnagyobb tehetségeként igazolt Esbjergbe a tavalyi évben. A norvég Vipers együttesétől érkezett játékos már az első szezonjában világkasszisként játszott és most döntött a jövőjével kapcsolatban. Marad a Team Esbjerg csapatánál, meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését 2025 június 30-ig.

Henny Reistad Fotó/ kiemelt kép: Nász Nikolett
Henny Reistad Fotó/ kiemelt kép: Nász Nikolett

A dán női liga legjobb játékosa lett az előző szezonban. Köszönhetően a 245 gólnak és 114 gólpassznak, valamint ő érte el a legmagasabb MEP (most effective player; legeredményesebb játékos) pontszámot, ezért is természetes volt, hogy sok kérője akadt az utóbbi hónapokban.

A válaszom: Nem

Egy ilyen nagyszerű játékos rengeteg megkeresést kap. Henny Reistadnek viszont döntenie kellett melyik ajánlatot fogadja el, hiszen ilyen nyomás alatt nehéz a játékra koncentrálnia egy játékosnak.

„Több lehetőség is volt számomra, amiket át kellett gondolnom. Jobb ajánlatok, mint maradni az Esbjergben? Az édesapám és az ügynököm többször is hívtak. De végül azt válaszoltam, hogy: Nem és maradok Esbjergben!” – nyilatkozta Henny a JydskeVestkystennek.

Szerződéshosszabbítás

A 23 éves Henny Reistad úgy döntött, hogy további két évvel meghosszabbítja a szerződését, ami így 2025. június 30.-án fog lejárni. Ezzel a norvég válogatott játékos és a klub új célokat tűznek ki maguk elé.

„Alaposan átgondoltam a lehetőségeimet, hogy a lehető legjobb döntést hozzam. De most hogy ezt megtettem, úgy érzem a legjobb döntést sikerült hoznom. A Team Esbjergben rengeteget fejlődhetek emberként és játékosként egyaránt. Boldog vagyok, hogy látom a csapattársaimat minden nap, a klub pedig új célokat tűzött ki maga elé mióta itt vagyok. Nagyon tetszik az egész koncepció, és ez egy nagyszerű nap a szerződés aláírására.”– nyilatkozta Henny Reistad a teamesbjerg.dk -nak.

Hennyvel könnyű dolgozni

Jesper Jensen vezetőedző szerint a Henny Reistaddel kötött szerződéshosszabbítás megmutatja, hogy a klub kellően erős ahhoz, hogy meg tudjon tartani egy ilyen játékost, akit egész Európa körbe udvarol.

„Henny tisztában van vele, hogy a klub még nem érte el a célját, és ő még lát potenciált a csapat további fejlődésében. Sokan szeretik elmondani, hogy milyen nagyszerű kézilabdázó, de én inkább azt emelném ki, hogy milyen jó ember. Nagyon jó benyomást tesz az emberekre, és az önértékelése is kiváló ami nyugtatólag hat a csapaton belül, és az én munkámat is nagyban megkönnyíti. Henny közel áll ahhoz, hogy a kemény és alázatos munkával egy új mércét állítson fel játékosként és emberként is egyaránt.”– mondta Jesper Jensen.

Nagy nap a klub életében

Az igazgatótanács elnöke, Bjarne Pedersen a Team Esbjergnél végzett sokéves munkája során számos megállapodást kötött dán és külföldi élvonalbeli játékosokkal, de a hosszabbítást Henny Reistaddel a klub történetének minden idők egyik legnagyobbjaként jegyzi be.

„Az Európai klubok sorban állnak azért, hogy Henny hozzájuk igazoljon, de ő úgy döntött, hogy nálunk folytatja. Boldogok vagyunk, hogy Hennyvel közösen dolgozhatunk azon, hogy a klub a csúcsra érjen a következő években. ez egy nagyszerű hír a klub életében, és nagyon nehéz volt ezt titokban tartani. Boldogok vagyunk, hogy végre megoszthatjuk ezt a nagyszerű hírt az egész kézilabda társadalommal.” – mondta büszkén Bjarne Pedersen a klub elnöke.

Célunk a Final4

Jesper Jensen többször is kiemelte a norvég játékos fizikai felépítését, és robbanékonyságát, amit a Team Esbjergben eltöltött ideje alatt tovább tudott fejleszteni. A jobb csapatjáték, a biztos passzok, amiket a csapattársaknak ad, egy nagy szolgálatot tesz a csapatnak a dán bajnokságban, és Bajnokok ligájában egyaránt.

„Ha jól dolgozunk, és sikerül beosztani a játékperceket, amivel energiát tudunk megtakarítani, egy jobb csapattá fejlődhetünk. A célunk a Final4- és kicsit több. Az előző szezonban rengeteg tapasztalatot szereztünk, amiből sokat tudunk tanulni.” –mondja Henny.

A kézilabda mellett a norvég Európa – és Világbajnok távoktatásban tanul fizikát, energia és környezetismeretet. Szabadidejét a csapattársaival vagy a párjával Aksel Horgennel tölti, aki mintegy másfél órás autóútra lakik Esbjergtől.

Szerző Gál Sándor / Dániasport.hu

Ez is érdekelheti: