KIEMELT HÍRLABDARÚGÁS

Ez történt a 3F Superliga 29. fordulójában

Szombattól-hétfő estig tartott a 3F Supeliga 29. fordulója, melyben 23 gólt láthattak azok a szerencsés nézők akiket sorsolás után választottak ki a csapatok. Vereségével búcsúzott a Silkeborg a Superligától!

Superliga.dk

Felsőház
Aalborgi győzelmével továbbra is harcban a 4. helyért a FCN. A nyártól, a Sampdoriában játszó Damsgaard két duplájával már az első félidőben eldőlt a mérkőzés. Aalborg-FC Nordsjelland 0-4 (0-2)

A dán derbyt “csak” háromezeren tekintették meg kísérleti jelleggel, így igazán furcsa látványt mutatott a stadion, amikor a nézők három méterre távolságot tartva kaphattak helyet. Sokáig úgy tűnt a vendégek elviszik a három pontot, de a végén az FCK rutinos válogatott védője Bjealland, kapitális hibáját kihasználva egyenlített Uhre révén a hazai csapat. Brondby-FC Koppenhága 1-1 (0-0)

Igazán érdekesnek ígérkezett az AGF vendégjátéka Herningben, tippajánlónkban fel is tettük a kérdést : “lesz-e újabb AGF- bravúr?” Hát lett és nem is akármilyen, 3-1 egy vezetésről fordította meg az Arhus a mérkőzést az utolsó negyedórában. A meccs és a forduló hőse a 21 éves izlandi Thorsteinsson volt, aki 3 gólt rúgott és egy gól passzt is adott a hajrában. FC Midtjylland-Arhus GF 3-4 (1-1)

https://www.instagram.com/p/CBvklY3Bvku/
A forduló hőse.

Alsóház Fogadkozott a Horsens, hogy legyőzik a Randers csapatát és majd átveszik a csoportjuk első helyét. Ez nem sikerült, mert a vendégeknek az egy pont is jó volt ahhoz, hogy továbbra is az vezessék az alsóházi csoportjukat. Horsens-Randres 0-0

Kiesési rangadó a javából Esbjergben! Hátrányból nyertek a vendégek és ezzel nagy lépést tettek, hogy elkerüljék a csoport utolsó helyét. Esbjerg- Hobro 1-3 (1-0)

Van olyan amikor nem a legjobb győz a labdarúgásban, ez történt vasárnap kora délután Silkeborgban. 1-0 vezetésnél a hazai csapat előbb egy 11-est nem kapott meg, majd tíz főre fogyatkozott, amit a vendégek ki is használtak. Vereségével a Silkeborg kiesett a Superligából! Silkeborg-SoenderjyskE 1-2 (1-0)

Hétfő este az Odense újra a jobbik formáját mutatta idegenben, 1-0 hátrányból fordítottak ők is. Várhatóan megnyerik a csoportjukat, amivel még lesz esélyük az Európa-ligás helyért játszani. Lyngby-Odense 1-2 (1-1)

3F Superliga állása a 29.forduló után. Fotó Superliga.dk

Forrás: Superliga.dk