KÉZILABDA

Louise Burgaard a Metzbe igazol a nyártól.

Louise Burgaard négy év után távozik az Ikast-Herning csapatától.

Foto: Hamistolen Photography

Nagyon jól éreztem magam ebben a csapatban, de úgy éreztem most eljött az idő, hogy kipróbáljam magam külföldön. Nagy hangsúlyt fektetettem arra, hogy egy jó csapatba igazoljak, ahol a klubnak sok jó játékosa van erős kézilabda kultúrával. Az új csapatomba sok klasszis van, de nem a játékosokat helyezik előtérbe, hanem magában az egész csapatot. -mondta Louise Burgaard  az új francia csapatáról.

Remek volt ez a négy év itt és szeretném úgy befejezni, hogy mindent megnyerünk amit lehet. Ezért nagyon fogok küzdeni,hogy a legjobb módon váljunk el a nyáron.

Egy “körül udvarolt lány”

A fentebb említett jelző arra utal, hogy nagyon sokan szerették volna régóta leigazolni a dán 26 éves jobbátlövőt.

Nagyon örülök Louise választásának. Ő már több éve egy” körül udvarolt lány” a nemzetközi porondon. Egy olyan nívót képvisel ami nem sok van jelenleg az Ő posztján. Ezért sok nagy klub próbálta megszerezni a szerződésében benne volt, hogy külföldre távozhat a nyáron.Természetesen egy fontos játékosunk távozik tőlünk, de úgy vagyunk vele ahol egy ajtó bezárul ott egy másik kinyílik. Megpróbáljuk jövőre másképpen kialakítani a keretet. – mondta az ikasti klub igazgatója Jakob Mølgaard Christensen aki zárásként sok szerencsét kívánt a játékosának a jövőben.

Az Iksat-Herning  egy csoportban szerepel as Siófok KC csapatával az európa-kupában, ahol hétvégén a német Metzingen csapatát gyözték le 31-28-ra.

forrás:

http://www.herningikasthaandbold.dk/nyheder/klubben/hih-profil-skifter-til-europaeisk-storklub