KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga 4. fordulójában.

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga 4. fordulója. A hat mérkőzésen 20 gólt láthatott a stadionokba kilátogatott 55.334 (átlagban 9.222) néző. Az FCN továbbra is hibátlan, derbit nyert a FC Koppenhága.

A 3F Superliga 4.fordulójában több mint 30 ezer néző látogatott ki a koppenhágai rangadóra. Fotó/ Kiemelt kép : FCK.dk
A 3F Superliga 4.fordulójában több mint 30 ezer néző látogatott ki a koppenhágai rangadóra. Fotó/ Kiemelt kép : FCK.dk
Randers FC – AC Horsens 1-0 (4049 néző)

Két veretlen együttes mérte össze erejét pénteken a Cepheus Park közönsége előtt.

A hazaiak részéről az első győzelem megszerzése volt a cél, aminek okán Thomas Thomasberg az ismerkedős kezdés után gyorsan támadóbb felfogásra bíztatta fiait, akik meg is tudták ezt valósítani és a szezonban elsőként bevették Matej Delač kapuját. Egy szépen kidolgozott bal oldali akció végén Marvin Egho remek ütemben érkezett és előzött meg mindenkit, megszerezve a vezetés és mint utóbb kiderült a győzelmet is. Hiszen bár Jens Berthel Askou mindent megpróbált a második félidőben a cserék kapcsán, sokkalta offenzívebbé tette csapatát, de nem tudták feltörni a házigazdák védelmét, így maradt az egy gólos hazai siker.

Lyngby BK – FC Midtjylland 3-3 (5147 néző)

Nagyon komoly mélységeket él meg a „farkas falka”, ahol az edzőcsere sem segített, hiszen a hétközben komoly pofonba szaladtak bele Lisszabonba, most pedig egy újoncnál való látogatás várt a nemrég kinevezett Henrik Jensen együttesére.

Viszont ezúttal úgy tűnt, hogy minden pontosan a terveik szerint alakul. Már a negyedik percben beköszönt Sory Kaba, majd Nikolas Dyhr és az ő gólpasszából a góllövőlista élére törő Anders Dreyer is bevette a hazai kaput.

Így valamivel több mint fél óra elteltével eldőltnek látszott a mérkőzés. A vendégek legalábbis így gondolták, de Emil Nielsen még a szünet előtt szépíteni tudott egy szép fejessel.

A negyedórás pihenő alatt Freyr Alexandersson nem tétlenkedett, hátra hagyta az öt védős védekezőbb stílust és kettőt cserélve próbált meg csodát véghez vinni. A hatás azonnal érződött is csapata játékán, átvették a kezdeményezést a szurkolók pedig nagyon mögéjük álltak és költői túlzással élve belehajszolták őket a gólszerzésbe.

A hatvanadik perchez érve Mathias Kristensen értékesítette a megítélt büntetőt. Majd az utolsó percekre a nagy nyomás egyenlítő találattá érett, mikor Saevar Atli Magnússon egy bedobást követően jókor volt jó helyen a boxon belül és kegyetlenül kihasználta az adódó esélyt. Az újonc nem várt pontmentése komoly lendületet adhat nekik, míg a bajnokaspiráns álmai egyre távolabbinak tűnnek miután újabb győzelem csúszott ki a kezeik közül.

FC Nordsjælland – Viborg FF 1-0 (2507 néző)

A százszázalékos hazaiak remek szezonkezdetük tovább írásán gondolkodtak.

Mikor a nemzetközi porondon is érdekelt zöld mezes vendégekkel együtt kisétáltak a Right to Dream Park gyepére. Flemming Pedersen tanítványai ezúttal is a biztos védekezésre és a gyors átmenetekre fektették a hangsúlyt, ami nagyon nem feküdt az idegenben gyengélkedő riválisnak.

Már a kezdés is inkább a „tigrisekről” szólt. Fél órához közeledve egy szöglet utáni nagy védés, de az ismétlésből a norvég tinicsillag, Andreas Schjelderup beköszönt, megszerezve a vezetést hazaiaknak. A szünetig már elég csendesen csordogált a találkozó, hogy aztán fordulás után Andreas Hansen több bravúrt is bemutatva tartsa az állást. Az utolsó húsz percre elfogyott az erő a kettős terhelés alatt lévő Jacob Friis csapatában, így a vége kissé unalmasra sikeredett, de ezt aligha bánják a hazaiak, akik 4/4-re cserélték le a mérlegüket.

FC København – Brøndby IF 4-1 (32630 néző)

Tüzes hangulatban, kissé túlzottan is felfűtött állapotok között vette kezdetét a játéknap rangadója, mert a Parken Stadiumban mindkét szurkolótábor igencsak kitett magáért, hogy segítsék a kedvenceket.

A rajt a hazaiaknak sikerült jobban már az első percekben veszélyeztetni tudtak Jess Thorup fiai, sőt a gól is tőlük jött negyed órához közeledve, amikor egy szöglet utáni kipattanót Rasmus Falk lőtt kapura, ami Davit Khocholava lábán irányt változtatva védhetetlenül repült a kapuba.

A válasz sem váratott sokat magára, Christian Cappis átlövése kisebb kapusbakinak köszönhetően a kapuban kötött ki, így a félidő felére már ismét döntetlen volt az állás. Ezután viszont elkezdődött a Pep Biel-show és a spanyolra nem volt válasza Niels Frederiksen alakulatának.

Előbb egy kipattanót fejelt be közvetlen közelről, majd egy kapu előtt keresztbe lőtt labdába nyúlt bele mesterien. Végül pedig ismét lesipuskás módjára tudott ott várakozni, ahová épp kipattant a játékszer az ötös vonalán, megszerezve klasszikus mesterhármasát, amivel a forduló legjobbja díjat is bezsebelte.

A címvédő simán nyert és legalább hazai környezetben mutatja erejét, míg a korábbi bajnok a nyitóforduló óta csak szenved.

https://twitter.com/FCKobenhavn/status/1556672322441977856?s=20&t=GZ1X31Nkf5ATepPlNRaSCg
Pep Biel mesterhármasa
Odense BK – Aarhus GF 1-2 (5865 néző)

Az eddig mindössze egy döntetlent felmutatni tudó Andreas Alm együttese egyre nagyobb szurkolói nyomás közepette kezdhette meg a negyedik fordulós találkozóját a Nature Energy Park fanatikusai előtt, akik sokkal többet vártak volna a kedvencektől, mint amit eddig kaptak.

Azonban ez sem az az összecsapás volt, ahol nagy változásokat tapasztalhattak. A vendégek indították jobban a mérkőzést, s ennek eredménye lett Patrick Mortensen találata. Egy rossz beadás után egy gyenge lövés következett, amire csak a veterán támadó reagált, így könnyedén szerezhetett vezetést. Maradtak támadásban a Uwe Rösler fiai, akik helyzetet nem tudtak kidolgozni, de mezőnyfölényben voltak végig. Még a félidő előtt jött az egyenlítés  Robin Østrøm okozott örömöt a hazai publikumnak.A félpályán éppen túl lévő pontrúgás utáni kavarodás végén kissé a semmiből jött ez a gól, de felborította az addigi összképet.

Fordulás után a hazaiak megkapták a komolyabb támogatást is a közönségtől, ám ezt csak helyzetekkel tudták viszonozni, újabb góllal nem. A találkozó végére a vendégek taktikája, illetve cseréi jöttek be inkább, mert a fejben elfáradó hazai védelem hibáit ki tudták használni. A német belsővédő Yann Aurel Bisseck nagy szólója után a tizenhatoson belül vágta fel őt a padról beszálló Kasper Larsen, a megítélt büntetőt Patrick Mortensen értékesítette, megszerezve önmaga és csapata második gólját, ami három pontot ért a vendégeknek.

Silkeborg IF – AaB 3-1 (5136 néző)

A forduló zárómérkőzésén nagyon egyértelműnek látszottak az esélyek, hiszen egy veretlen fogadott egy még nyeretlent.

A hazai pálya előnyét élvező Kent Nielsen alakulata pedig ennek megfelelően el is kezdte már az első percektől felemészteni a vendégeket. A hatalmas fölény többnyire nagy helyzetekkel nem kecsegtetett, de végig benne volt a levegőben, hogy előbb-utóbb lesz egy hiba, amit kihasznál a legutóbbi bronzérmes. Ez a pillanat szünet előtt nem sokkal jött el, mikor Mathias Ross mesterien vette be a saját kapuját, amire az ellenfél kapusa reagálni sem tudott.

A fordulás után kissé nyugodtabb hazaiak vártak az újabb esélyre, de közben nem engedtek a szorításból. Egy rossz váltás elegendő volt és Nicolai Vallys máris ziccerbe került, amit nem is hibázott el, s megduplázta a hazai előnyt. Az utolsó öt percre kanyarodtunk rá, mikor a Jysk Park már önfeledten ünnepelte a sikert, ám Kasper Kusk egy szép fejessel megpróbált egy nagy hajrát nyitni. 

Lars Friis csapata későn ébredt, de még volt reményük a pontszerzésre. Ám a mindent egy lapra feltett támadás vége az lett, hogy hátul nagyon kinyíltak. Egy labdavesztés után – a mérkőzés előtt pár nappal igazolt- Tonni Adamsen a félpályától egyedül törhetett a kapura, amit nem is puskázott el, így eldöntötte a három pont sorsát, s csapatát a tabella második helyére ugrasztotta előre. 

Kapcsolodó tartalom: