KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Ez történt a 3F Superliga 6.fordulójában

Péntektől hétfő estig tartott a 3F Superliga 6. fordulója. A hat mérkőzésen 12 gólt láthatott a stadionokba kilátogatott 44.291 (átlagban 7.381) néző. Továbbra is nagy mélységben az FC Midtjylland, élre került a Silkeborg!

A 3F Superliga állása hat forduló után. Fotó: Superliga.dk
A 3F Superliga állása hat forduló után. Fotó: Superliga.dk
Lyngby BK – FC København 0-3 (10.036 néző)

Nem várt könnyű összecsapás pénteken az újoncra, hiszen a címvédő látogatott hozzájuk. 

Freyr Alexandersson legénysége még nem tudott nyerni a feljutás óta, ami az izlandi mester helyzetét is bizonytalanná teszi, de talán nem is ezen a meccsen terveztek be három pontot, mert bár kissé fejjel indultak meg a fal felé, majdnem jól sült el ez a taktika. Az első percekben megvolt az esély a vezetés megszerzésére, ám ez elmaradt és az első kontrából a vendégek kerültek előnybe Viktor Claesson révén.

A fordulásig sok izgalom nem jutott már, de a második játékrész elején előbb Pep Biel kiharcolt, majd értékesítette a büntetőt, amit egy újabb Viktor Claesson gól követett, s így az utolsó félórára már nem volt kérdés. A Jess Thorup együttese nem hagyta kicsúszni a kezei közül a három pontot és jól hangulatba készülhettek a törökországi útra.

FC Midtjylland – Aarhus GF 0-2 (8.559 néző)

Utolsó átmenetiedzőként megvívott összecsapására készült Henrik Jensen a „farkasok” kispadján, így szépen szeretett volna búcsúzni MCH Arénába kilátogató szurkolóktól.

Az első veszélyesebb akciót mégis a vendégek vezették, majd csak ezt követően kezdődött el a hazai nyomasztó fölény, amely jól mutató statisztikákat hozott labdabirtoklás és passzokat illetően, de Jesper Hansen állta a sarat a kapuban. A mondásnak megfelelő lett a valóság ezúttal, mert nagy akarásnak nyögés lett a vége, mégpedig egy Mads Emil Madsen által elvégzett szabadrúgás után, amire Yann Bisseck érkezett remek ütemben és csúsztatott a hosszú sarokba védhetetlenül.

A vendég vezetés tovább paprikázta az amúgy is csípős hangulatot, de a herningiek nem tudtak igazán nagy helyzetbe kerülni. Az utolsó percekre kanyarodva pedig a szerencse is Uwe Rösler fiai mellé állt, mert Mikael Anderson lövése úgy pattant meg, hogy esélye sem volt Elías Ólafssonnak a hárításra. Két gólos siker a német edzőtől, amivel a dobogón tanyáznak jelenleg, míg a hazaiaknál úgy került kinevezésre a korábbi U21-es dán szövetségi kapitány, Albert Capellas, hogy nagyon mélyről kell kezdje az újjáépítést.

FC Nordsjaelland – Silkeborg IF 0-2 (3.919 néző)

A tabella alapján a forduló rangadójára Right to Dream Park közönsége előtt került sor, ahol a még veretlen hazaiak a nemzetközi porondon nem épp jó eredményt elérő Kent Nielsen fiaival kerültek szembe.

Először kapott a kezdőben helyet a nemrég a másodosztályból igazolt Tonni Adamsen, akinek már volt egy találata a bemutatkozó meccsén, ám most gyorsan hozzátett még kettőt, amivel teljesen lesokkolta a házigazdákat. Előbb egy szöglet után kontrából rohant el, majd kétszer is hibáztak a védők mielőtt Oliver Sonne centerezését a kapuba juttatta.

A negyedórát követően két gólos hátrányba kerülő Flemming Pedersen alakulata hiába váltott előbb csere nélkül szerkezetet, majd a játékosok lehozatalával, illetve beállításával, képtelenek voltak nagyobb javulást előidézni. Nicolai Larsen négy védéssel és megannyi remek kijövetellel a lövések és a beadások ellen is jól szerepelt, s kapott gól nélkül zárta a meccset, amivel csapata az élre ugrott.

REKLÁM

Kérjen részletes tájékoztatót a Dániasporttól a VEO-kamerákról és vásároljon 50%-os kedvezménnyel!
Referenciáink közt magyarországi labdarúgó és kézilabda topklubok is megtalálhatóak!
Írjon nekünk még ma az info@daniasport.hu-ra!
 A DÁNIASPORT a VEO KAMERÁK AMBASSADÖR PARTNERE!

Randers FC – Viborg FF 1-0 (5.456 néző)

Öt kört követően veretlenül várhatták Thomas Thomasberg tanítványai, hogy egy újabb jó esélyekkel kecsegtető összecsapáson ismét legalább a pontszerzést abszolválva őrizzék a vereség nélküli mutatójukat.

Már csak azért is, hiszen a vendégségbe érkező zöldek egy angliai túrán vannak túl, ami után újabb kirándulás várt rájuk a Cepheus Parkba. A hazaiak a „kifárasztás” elvén gondolkodtak és igyekeztek átadni a kezdeményezés lehetőségét Jacob Friis egyletének, akik jöttek is előrefelé, meghagyva maguk mögött olykor jókora üres területeket. A „lovak” pedig vágtára készen várták az adódó esélyeket és ahogy azt előre eltervezték azok jöttek is a koncentrációs szinten nem maximumon lévő vendégek hibái után.

A legnagyobb lehetőség Filip Bundgaard előtt adódott egy labdaszerzés után, amivel az ifjú támadó élt is és eldöntötte a három pont sorsát szépségdíjas lövésével. A hátralévő majdnem egy félidőt végig nyomták a vendégek, kapufánál közelebb azonban nem jutottak, így üres kézzel távoztak, s nem épp a legjobb hangulatban várhatják a csütörtöki EKL-visszavágót.

Aalborg BK – Brøndby IF 2-1 (8.754 néző)

Két nem épp jó formában lévő együttes egymásnak feszülésére került sor a Portland Park fanatikus szurkolótábora előtt, akik kedvenceik első sikerét szerették volna kiharcolni a szezon során. 

Lars Friis legénysége fordulók óta küzd a helyzetkihasználással, így komoly meglepetés volt, hogy ezúttal az első lehetőséget egyből gólra is tudták váltani Allan Sousa révén. A jó kezdés a siker alapja elven jött a folytatás, de ezúttal már ismét nem sikerült betalálni mikor odakerültek a kapu elé, ez pedig meg is bosszulta magát.

A második félidő elején ráléptek a gázra a vendégek és egy remek összjáték végén Mathias Kvistgaarden volt a befejező, aki kiegyenlítette az állást. Ezután úgy tűnt, mintha Niels Frederiksen megelégedne az idegenben szerzett egy ponttal és a cseréi is erre utaltak, de ez lett a veszte a csapatának. Az utolsó negyedórában már több pontrúgást követően is látszott a vendégeken, hogy a pontrúgásoknál fejetlenség van, s ezt végül a hazaiak kapitánya, Mathias Ross tudta gólra váltani egy mesteri fejessel.

Odense BK – AC Horsens 1-0 (7.567 néző)

Utolsó esélyeinek egyike várt a hazai kispadon ülő Andreas Almra, akinek csak a győzelem menthette meg az állását biztosan, mert a Nature Energy Park közönsége már nem nagyon hitt a svéd alkalmasságában a még nyeretlen csapatuk élén.

Az erőteljes kezdés egy nagyon paprikás hangulatú mérkőzést alapozott meg részükről, amiben partner volt az újonc, akik mind szabálytalanságok, mind alacsony minőségű kísérletek terén felvették a versenyt a házigazdákkal. Noha Jens Berthel Askou tanítványai eddig tudtak többnyire élni az esélyeikkel, s ez jelentette a jó szezon kezdetük kulcsát, ezen az összecsapáson minden csődöt mondott, s amikor a kapu elé kerültek, akkor vagy a közönség volt veszélyben, vagy Martin Hansen tudott védeni.

A rendkívül küzdelmes csata nem akart gólt hozni, ám végül megtört a jég, méghozzá a házigazdák számára, akik egy szemkápráztató akciót vittek végig és a padról beszálló Bashkim Kadrii nem hibázott, így megszerezte első sikerét a szezonban az odensei gárda is. 

Kapcsolódó tartalom: