EGYÉBLABDARÚGÁS

FC Nordsjælland a nők egyenjogúságáért, hívja fel a figyelmet, egészen egyedi módon!

Nők egyenjogúságára hívja fel a figyelmet a dán szuperligában szereplő FC Nordsjælland a következő hazai mérkőzésükön, március 10-én.

Különleges mezben fognak pályára lépni a labdarúgók az FC Koppenhága elleni mérkőzésükön. Bár a mez színe nem fog megváltozni, marad a piros szín, de a hátukon a játékosok nem a saját nevüket viselik majd.

A marcius 8-án tartandó, Nemzetközi Nő Nap (IWD) alkalmából a labdarúgók saját maguk választanak (akár személyes okokból is) kinek a neve szerepeljen a mezükön, így több a világon is ismert, női hírességek, példaképek nevei lesznek feltüntetve, úgy mint Wozniacki, J.K. Rowling og Beyoncé, Oprah…stb.

Céljuk a kezdeményezéssel az egyenlőség megteremtése, és ezáltal a nőknek ugyanolyan jogaik legyenek, mint a férfiaknak.

A mérkőzésen viselt mezek árverésre kerülnek, majd a befolyt összeget a csapat felajánlja a női és lány focicsapatuk részére.

foto: FC Nordsjælland

forrás: btsport.dk

szerző, fordító: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!