EGYÉBLABDARÚGÁS

Kasper Schmeichel og Pernille Harder a legjobb labdarúgók Dániában 2018-ban.

A dán válogatott kapusa és a női csapat csapatkapitánya lett a legjobb a szurkolók szavazatai alapján. 

Schmeichel kapta a legtöbb szavazatot a DBU ( Dán Labdarúgó Szövetség) honlapján tartott szavazáson, megelőzve Christian Eriksent ( Totthanem), Simon Kjært (Sevilla) és Thomas Delaneyt (BVB Dortmund).

A 32 éves kapus nem tudott ott lenni a díj átadón, mert vasárnap délután pályára lép a Leicester City színeiben, ezért egy videó üzenetben köszönte meg a díjat.

Nagyon köszönöm minden dán fociszurkolónak a támogatást, amit kaptunk tőletek a Világbajnokság alatt, egy fantasztikus élmény volt. 

Egy ilyen díj elkötelezetté tesz, hogy mindet megtegyek a jövőben is a válogatottért. –mondta Schmeichel, aki 2015 és 2016-ban is elnyerte ezt a díjat .

A nőknél második alkalommal lett első Pernille Harder.

A német Wolfsburg 26 éves játékosa a világ az egyik legjobb női labdarúgója.

Európa legjobbja és második lett a világ legjobbja ( Ballon d’Or) szavazáson is 2018-ban.

Nagyon büszke vagyok és nagyon sokat jelent nekem ez a díj- mondta Harder egy videóban.

Az utolsó két év győztese Nadja Nadim nem volt a jelöltek között, így Harder a díjat Sanne Troelsgaard, Katrine Veje és Karen Holmgaard elöl nyerte meg.

Az év edzöje: Åge Hareide (szövetségi kapitány)

Az év superliga játekosa : Robert Skov (FC Koppenhága)

Az év gólja : Robert Skov (FC Koppenhága)

 

Foto és Forrás : Emil Jensen, TV 2 SPORT

szerző, fordító: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!