KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Felfüggesztett börtönt kapott a repülőtéren bombával viccelődő kézilabdaedző

Amint arról tavaly nyáron beszámoltunk, nem akármilyen botrányt okozott Pontus Ward Wiklund, a svéd U18-as női kézilabda-válogatott szövetségi edzője, aki a koppenhágai repülőtéren azzal viccelődött, hogy bomba van a poggyászában.

Pontus-Ward-Wiklund-Fotó-Kiemelt-kép-Ludvig-Thunman-Bildbyran_1
Pontus Ward Wiklund Fotó/Kiemelt kép: Ludvig Thunman/ Bildbyran

Tavaly nyáron a hatodik helyen zárta az Észak-Macedóniában rendezett világbajnokságot a svéd U18-as női kézilabda-válogatott, ami annak fényében egész jó eredmény, hogy a torna előtt elveszítette edzőjét.

Nem is akármilyen módon: a tornára utazó csapat szakvezetője, Pontus Ward Wiklund a koppenhágai Kastrup repülőtér biztonsági ellenőrzésénél az átlagos és szokásos kérdésre, miszerint mi van a poggyászában, azt válaszolta: Bomba!

A hatóságok azonnal lezárták a terminált, evakuálták a létesítményt, majd a vicces kedvű kézilabdaedzőt őrizetbe vették. A helyére a felnőtt csapat szövetségi kapitánya, Tomas Axnér ugrott be, aki a helyzethez képest egész jól menedzselte a csapatot.

„Teljesen elvesztettem az ítélőképességemet egy rövid időre, és olyannal vicceltem, amivel tényleg nem szabad, főleg nem azon a helyen. Szeretnék bocsánatot kérni a válogatottamtól, a szövetségtől, a repülőtér munkatársaitól és a többiektől, akiket ez érintett” – nyilatkozta az eset után a vétkes tréner, akit a szövetség azonnal elbocsátott, ugyanakkor a svéd Önnereds HK férficsapata kitartott mellette.

A klub vezetése ugyan elítélte Pontus cselekedeteit, de ez nem változtatta meg a róla, mint emberről alkotott véleményüket.

A történtek után 14 hónappal megszületett az ítélet, a koppenhágai kerületi bíróság két hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

„Pontus elfogadta az ítéletet” – nyilatkozta ügyvédje, Anders Boelsskifte.

A Sportbladet felvette a kapcsolatot az Önnereds HK elnökével, Fredrik Blomberggel, de egyelőre nem kapott választ, hogy az ítélet milyen következményekkel járhat Ward Wiklund megbízatására vagy a klubnál történő alkalmazására.

Ez is érdekelheti: