KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Megvan az év hülyéje? Bombát emlegetett a reptéren, kirúgták a svéd kapitányt

„Miért ne mondhatnám, hogy bomba egy gépen?” – Emlékeznek az Apádra ütök című filmre, amelyen a Ben Stiller játszotta főhőst a bomba szó emlegetése miatt őrizetbe veszik egy repülőtéren? Ha hiszik, ha nem, ez a valóságban is megtörtént, ráadásul a svéd ifjúsági női kézilabda-válogatottal.

Thomas Axnér vett át a kirugott utánpótlás kapitány helyét.
Thomas Axnér vett át a kirugott utánpótlás kapitány helyét.

A korosztályos világbajnokságnak Észak-Macedónia ad otthont június 30-ától, és a svédek az A csoportba kaptak besorolást. Nem lesz könnyű a dolguk, ugyanis egyrészt elveszítették az első meccsüket Izland ellen (17-22) és Montenegró, valamint Algéria ellen kell javítaniuk, másrészt egy beugró szövetségi kapitánnyal kell helyt állniuk.

A csapat péntek reggel a koppenhágai Kastrup repülőtérről folytatta volna útját, ám amikor a biztonsági ellenőrzésnél feltették a teljesen átlagos és szokásos kérdést a svéd ifjúsági női kézilabda-válogatott szövetségi edzőjének, hogy mi van a poggyászában.

A 29 éves szakember állítólag dühösen azt válaszolta: Bomba!

Repülőtéren ez valóban nem jó előjel, a hatóságok azonnal lezárták a terminált, evakuálták a létesítményt, majd a kézilabdaedzőt – aki közben váltig állította, ez csak vicc volt – őrizetbe vették.

„Komolyan kell vennünk, ha valaki azt mondja, hogy bomba van a repülőtéren. Nagyon rossz ötlet ezzel viccelődni” – idézte a koppenhágai rendőrség szóvivőjét az Aftonbladet.

„A táskában nem volt semmi veszélyes és körülbelül egy óra múlva feloldottuk a zárlatot” – tette hozzá.

A svéd szövetség nem volt ennyire elnéző, azonnal felfüggesztette állásából a szakembert, ezt a svéd napilapnak Hanna Fogelström, a válogatott menedzsere is megerősítette.

„Természetesen azonnal cselekedtünk. Az illetőt felfüggesztettük, mert tette rendőrségi ügynek minősül. Az úgynevezett poén sem a szövetség képviselőjeként, sem magánemberként nem tolerálható” – mondta.

A válogatott nem maradt edző nélkül, a felnőtt női válogatott szövetségi kapitánya, Tomas Axnér lépett a helyére, de az első meccsen – látva a végeredményt – nem tudott segíteni.

Kiemelt kép: Marie Odggard / TT

Kapcsolódó tartalom: