KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Egy szupersztár érkezett Esbjergbe, akire rengeteg feladat vár

Nora Mörk pénteken játszotta első edzőmérkőzését a Team Esbjerg színeiben.Tapasztalat, nyerő mentalitás, és az átlagostól jobb időzítés. Ez csak néhány dolog azok közül amiket hozott magával Dániába az új csapatához.

Nora Mörk nyilatkozott a Team Esbjerg csapatának edzőmeccse után. Fotó: TV2 Sport
Nora Mörk nyilatkozott a Team Esbjerg csapatának edzőmeccse után. Fotó: TV2 Sport

Elmondása szerint úgy érzi mintha csak a válogatottba jött volna egy edzőmérkőzésre és nemsokára mehetne haza. De nem, Nora Mörk maradni fog.

A pénteken délelőtt lejátszott Horsens ellen 30-25 arányban megnyert mérkőzés után nyilatkozott a TV2 Sportnak:

”Hat hete nem léptem pályára. Kicsit nehezen rázódtam bele a játékba, de jó érzés volt újra a pályán lenni. Az első hetek arról szólnak, hogy összeszokjak a csapattársaimmal, és megtaláljam a csapatban betöltendő szerepemet.”

Nagyon nagy gondoknak kell jönnie, ha Nora Mörk nem kap különösebb szerepet a már amúgy is erős Esbjerg csapatában. Az irányító olyan önéletrajzzal rendelkezik, amivel nagyon kevesen büszkélkedhetnek. Klubszinten hatszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, és a válogatottal is többször mondhatta magát Európa bajnoknak és világbajnoknak, valamint van két olimpiai bronzérme is.

Nora csapattársai mindig 5 százalékkal jobban teljesítenek, mert annyira jól tudja időzíteni a labdákat.

Nagyok az elvárásai a Team Esbjerg vezetőedzőjének Jesper Jensennek is:

” Szeretnénk Norat beilleszteni a játékstílusunkba, amibe hozza magával a győztes mentalitását és rutinját. Eddig is jó csapatunk volt, de vele együtt még jobbak leszünk. Nora csapattársai mindig 5 százalékkal jobban teljesítenek, mert annyira jól tudja időzíteni a labdákat. Rutinjával és stabilitásával, csak jobbá teheti a csapattársait.”

Nora Mørk Kristiansandból érkezett Esbjergbe, amely csapattal az utóbbi két alkalommal megnyerte a Bajnokok Ligáját. Korábban olyan nagy klubokban szerepelt, mint a Larvik, a CSM Bukarest és a Győr. Ezekben a klubbokban rengeteg tapasztalatot gyűjtött, amelyet most kész megosztani. És akkor ott van a különleges nyerő mentalitás, amivel a norvég rendelkezik.

“Elsősorban az a baj, hogy az emberek mindig félnek nyerni. Mindig hinned kell, hogy bárkit legyőzhetsz. Természetesen tisztelni kell az ellenfelet, de bíznunk kell magunkban és a csapatban, és ki kell hozni magunkból a maximumot.”

“Ott kell lenned fejben, amikor dönteni kell, és bízni kell a csapattársaidban. Szerintem ez nagyon fontos.”-mondta Nora Mörk.

A Team Esbjerg csapatának keretében összesen hét norvég játékost találni. Nora Mörk után leigazolták a Byesentől Julie Bøe Jacobsent is, róla a múlt héten, a Facebook oldalunkon számoltunk be. Rajta kívül Henny Reistad, Kristine Breistöl, Marit Rösberg Jacobsen, Sanna Charlotte Solberg és Vilde Mortensen Ingstad már a tavalyi évben is az Esbjerg csapatát erősítették.

A dán csapattól viszont távozott a holland Estavana Polman, ö a Nyköbing Falster csapatához igazolt.

Kapcsolódó tartalom:

Szerző: Gál Sándor