KÉZILABDAKIEMELT HÍRLEGFRISSEBB

Hivatalos: itt az új skandináv sztárcsapat

A pletykák már régóta keringtek a levegőben, mára már hivatalossá is vált, hogy újabb skandináv csapat tűzte ki célul, hogy megnyerné a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligáját. Pár hónapja Aalborgban jelentettek be hasonló célokat, akkor az átigazolási hírek megrengették a skandináv partokat és elérték a norvég partvidéket is.

Kolstad Handball sajtótájékoztatója Trondheimben. fotó: Robert Magnussen
Kolstad Handball sajtótájékoztatója Trondheimben. itt az új skandináv sztárcsapat Fotó: Robert Magnussen

Új szupercsapatot kapott a kézilabdavilág.

A jövőben a norvég Kolstad férfi kézilabdacsapata szeretne nagy célokért küzdeni. “Nagy nap ez Kolstadnak – és általában a norvég kézilabdának” – hangoztak el ezek a szavak vasárnap délután Trondheimben, ahol a Kolstad Handball tartott sajtótájékoztatót.

A következő játékosokat jelentették be.

Sander Sagosen (26) THW Kiel – 2023/2024-től
Torbjörn Bergerud (27) GOG Håndbold – 2022/2023-tól
Magnus Abelvik Röd (24) SG Flensburg-Handewitt – 2023/2024-től
Magnus Gullerud (29) SC Magdeburg – 2022/2023-tól
Janus Smarason (26) – FRISCH AUF Göppingen – 2022/2023-tól
Sigvaldi Gudjónsson (27) – Tomza Vive Kielce – 2022/2023-tól

A klub célja, hogy 2024-re Norvégia legjobbja legyen, de álmaik között szerepel a Bajnokok Ligája megnyerése is.

Boldog játékosok

Sagosen, Bergerud és Rød egyaránt jelen voltak a sajtótájékoztatón, és mindvégig mosolyogtak. Az alábbiakban olvashatják reakcióikat:

Sander Sagosen: “Trondheimben születtem és nőttem fel. Hogy hazajöhessek, ahhoz egy olyan projekt szükséges, amelyben a világ legjobb kézilabdacsapatát kell létrehoznunk – ráadásul a kedvenc városomban Nagy kedvet kaptam már az elejétől kezdve, amikor megkérdeztek róla.

Thorbjörn Bergerud: “Ezekkel a tervekkel minden lehetőségünk megvan arra, hogy valami nagyot és egyedit alkossunk. Természetesen szeretnék részt venni a projektben én is.”

Magnus Röd:Egy része a családomnak Trondheimben lakik, és néhányan most itt ülnek a teremben. Én magam félig Trondheimből származom, szóval van kapcsolatom, kötödésem.

A német klubok szomorúak

Míg a norvég játékosok örülnek, addig a jelenlegi munkaadóikkal már más a helyzet.

Pénteken a norvég játékosok jelenlegi klubjai szinte egyszerre erősítették meg, hogy a Sagosen (Kiel), Röd (Flensburg-Handewitt) és Gullerud (Magdeburg) távoznak szerződésük lejárta után a német csapatoktól.

Természetesen a klubok szerették volna megtartani játékosaikat.

“Elfogadjuk a döntést, annak ellenére, hogy Sanderrel hosszú távon szerettük volna az együttműködést. Tulajdonképpen minden működött: a légkör a csapaton és a csapat körül, a jövőre vonatkozó tervünk és az anyagi szempontok is. De a végén volt egy ok, amit mi nem tudunk teljesíteni” – mondta Szilágyi Viktor, a THW Kiel sportigazgatója.

A középcsapatnak számító Kolstad 2015-től van jelen a hazai ligában, most úgy tűnik, a norvég -skandináv- sztárok megkapják azokat a feltételeket, amelyeket jelenleg a német csapataiknál. Nem hivatalos információink szerint a Rema 100 Szupermarket lánc állhat a csapat mögé támogatóként.

Az Elverum 2012 óta minden évben megnyerte a bajnokságot, de ez most megváltozhat, érdemes lesz követni még jobban a norvég férfi kézilabdaligát is.

Kapcsolódó tartalom:

Kiemelt kép: Robert Magnussen