KIEMELT HÍRLABDARÚGÁSLEGFRISSEBB

Michael Boris már nem a dán SoenderjyksE edzője

A dán labdarúgó-bajnokságban szereplő SoenderjyskE Fodbold csapata úgy döntött, hogy a mai naptól már nem Michael Boris a csapat vezetőedzője. A SoenderjyskE azon dolgozik, hogy mielőbb megtalálja 46 éves német szakember utódját.

Michael Boris 14 bajnoki mérkőzésen irányította a Soenderjyske csapatát. Fotó: Soenderjyske.dk
Michael Boris 14 bajnoki mérkőzésen irányította a Soenderjyske csapatát. Fotó: Soenderjyske.dk

A csapat vezetősége a hétfő esti 6-0 vereség után hozta meg ezt a döntés, amihez hozzájárult az is, hogy a csapat teljesítménye elmaradt a várakozástól 3F Superligában.

Michael Boris vezetőedző idén nyáron csatlakozott a klubhoz.

Jonas Lygaard a SønderjyskE Football igazgatója így nyilatkozott:

Kiélezett harc folyik a 3F Superligában való helyekért, ezért reagálnunk kellett arra, hogy hol tartunk és hogyan alakult a csapat fejlődése. Voltak olyan trendek, amelyek a helyes utat mutatták, de sajnos voltak olyan dolgok is, amelyek nem a várt módon működtek. Most vállaljuk ennek a következményét.

“Michael Boris magasan képzett edző és fantasztikus személyiség, de sajnos a SønderjyskE nem tudott ebből profitálni. Egyelőre köszönjük neki a klubnál elvégzett munkáját és minden jót kívánunk neki a jövőben” – mondta Jonas Lygaard.

Ideglenesen Simon Poulsen másodedző irányítja a csapatot, amíg meg nem találják Michael Boris helyettesét.

“Három meccsünk van még hátra a 3F Superligából a téli szünet előtt, szeretnénk minél jobb helyre kerülni a tabellán a téli szünet előtt és felzárkózni az előttünk álló csapatokhoz. A lehető leghamarabb új állandó vezetőedzőt kell találnunk, és ez a munka már elkezdődött” – mondta Jonas Lygaard.

Michael Boris az elbocsátásról

“Sajnálom, hogy már nem nekem kell vezetnem azt a projektet, amit idén nyáron indítottunk, de ismerem a futballipart is, és tudom, hogy következményei lehetnek, ha nem jönnek az eredmények. Izgalmas és tanulságos időszak volt a SønderjyskE-ben, és minden jót kívánok a klubnak, szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatást, amit nekem és a csapatnak nyújtottak” – mondta búcsúzásként Michael Boris a csapat honlapján.

A Soenderjyske csapat 2008 óta szerepel folyamatosan a dán élvonalban, jelenleg az utolsó előtti helyet foglalják el a tabellán, 14 mérkőzésből két győzelmet és három döntetletn a mérlegük. (9 pont). A dán Sydbank Kupában viszont a legjobb nyolc között vannak.

Kapcsolódó tartalom: