KÉZILABDAKIEMELT HÍR

Norvégiának óriási erőt jelent Lunde jelenléte

Családi tragédia után az Európa-bajnokságon próbál vigasztalódni Katrine Lunde, a Vipers Kristiansand kapusa, aki miután elveszítette babáját, így úgy döntött, a norvég válogatott rendelkezésére áll.

Katrine Lunde és Nora Mørk a nyári válogatott összetartáson. Fotó :Tor Erik Schrder
Katrine Lunde és Nora Mørk a nyári válogatott összetartáson. Fotó :Tor Erik Schrder

Két csapattársa, Camilla Herrem és Nora Mörk szerint tiszteletben kell tartaniuk Katrine Lunde magánéletét. Herrem úgy fogalmazott, csapatként és társként nagyon örülnek annak, hogy ott van velük.

„De semmi mást nem kívánunk kommentálni, tiszteletben tartjuk a döntését és a sajtóközleményében leírtakat” – idézte az Aftenposten.

A Sola HK olimpiai, világ- és Európa-bajnok balszélsője úgy véli, Lunde személye fontos lehet az éremért folytatott harcban.

Katrine az a kapus, akitől megijed az ellenfél, annyira tiszteli. Tapasztalt és jó kapus, ezért örülök, hogy a keretben van” –tette hozzá.

A kristiansandi klubtársa, Nora Mörk szintén a támogatásáról biztosította a világ egyik legjobb kapusát.

„Együtt érzek Katrinnel. Az, hogy ide akar jönni, és úgy érzi, ez a számára legmegfelelőbb, különleges emberre vall, nagyon tisztelem érte. Egyáltalán nem kételkedem abban, hogy erős és kemény. Szurkolni fogok neki, és megpróbálok megtenni mindent, hogy jól érezze magát. Azt hiszem, mindenki ezt akarja” – mondta Mörk.

Heidi Löke hosszú évek óta játszik együtt Lundéval, a válogatottban, a Győri Audi ETO-ban és a Vipersben egyaránt. Kétgyermekes édesanyaként abszolút átérzi barátnője helyzetét.

„Hihetetlenül szomorú, ami történt, de nagyon tisztelem a döntését, hogy a csapat rendelkezésére áll. Fantasztikus ember, a világ egyik legjobb kapusa. Óriási erőt jelent” – nyilatkozta a Tv2.no portálnak.

Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány elmondta, hogy Lunde rövid edzésen vett részt, és Lene Rantala kapusedzőtől azt a jelzést kapta, hogy jó formában van. Az biztos, hogy a koronavírus-procedúra miatt a legjobb esetben is csak a december 7-i, Románia elleni mérkőzésen számolhat vele a szakvezetés.

Addig egészen biztosan (Silje Solberg pozitív koronavirus tesztje miatt) Emily Stang Sando és Rikke Granlund áll majd a norvég kapuban.

Kiemelt kép: Katrine Lunde és Nora Mørk a nyári válogatott összetartáson. Fotó :Tor Erik Schrder