INTERJÚKKÉZILABDA

Férfi kézilabda: Interjú a dánok világbajnok beállósával Anders Zachariassennel, aki ma a Veszprém ellen lép pályára a Final Fourt-ért

Anders Zachariassen a Flensburg-Handewitt és a dán válogatott világbajnoka válaszolt honlapunk kérdéseire.Természetesen a mai Veszprém elleni Bajnokok ligája mérkőzésről is kérdeztük és még sok minden másról is…

-Milyen érzés volt világbajnokságot nyerni 15 ezer néző előtt?

-Fantasztikus volt! Az egész VB- alatt támogattak minket a hazai szurkolók, jó hangulatot teremtettek. Amikor az ember kiment a pályára szinte libabőrös lett, ahogy 15 ezer ember együtt énekelte a himnuszt. Azzal, hogy nyerni tudtunk a döntőben feltettük az i-re a pontot, maga az ünneplés pedig leírhatatlan érzés volt, amit sosem felejtünk el. 

-Amikor kézilabdázni kezdtél a Vidar-Ulkelbøl gyerek csapatban gondoltad volna, hogy egyszer világbajnok leszel?

Azt hiszem, sokat nem gondolkodtam azon, hogy egyszer világbajnok lehetek,csak futottam és játszottam Ulkebølban. Természetesen minidig álmodoztam arról, hogy jó kézilabda játékos legyek,akár még válogatott is egyszer. 

-Nagyon jól játszottatok az egész világbajnokság alatt. Mit gondolsz  mitől voltatok ilyen jók és meggyőzőek?

Azt gondolom, mi nagyon okos kézilabdát játszottunk kevés hibával. Mindig jól felkészültünk minden meccsre, 110%-ban készen álltunk a kezdetektől! Az is fontos volt, hogy egymásért is tudtunk küzdeni, ezért mindent meg is tettünk, végig segítettük egymást. Természetesen a hazai nézők is megadták azt támogatást, amikre szüksége van egy ilyen tornán a házigazdának.

-Régóta követem (a szerk.) a játékodat az első dán ligás meccsed óta a SønderjyskE-ben. Folyamatos volt a fejlődésed, mindig tudtál élni a kínálkozó lehetőségekkel, amit láthattunk a VB-n is, hiszen a torna előtt szinte a negyedik beállósból az első számúvá léptél elő. Tudnál mesélni arról a magyar fiatal kézilabdásoknak, mit kell tegyenek ahhoz, hogy világbajnokok legyenek?

Először is köszönöm szépen a támogatást! Nehéz válaszolni arra, hogyan lehet valaki világbajnok. De azt el tudom mondani, a folyamatos fejlődés nem jön csak úgy magától. Feltétele a kemény munka, ami majd jobbá tesz a pályafutásod alatt. A jó hozzáállásod a minden napi munkához is fontos, ne elégedj meg magaddal sosem és akkor fejlődni fogsz! Az is fontos, ne félj attól ha hibázol, mindenki hibázik, de tanulj belőle ez a dolog erről is szól!

-Amikor aláírtad első szerződésedet a nevelő együttesedben, az első ligás SønderjyskE-be, akkor még tanultál a kézilabda mellett.Össze tudtad egyeztetni a kettőt?

Igen tanultam, 3.-os gimnazista voltam, amikor az első szerződésemet aláírtam. Ezek mellett rész munkaidőben dolgoztam is akkor, ez így természetes, teljesen normális ez Dániában.

– A Veszprém ellen játszotok ma a Bl-ben, a Final Fourba jutás a tét. Jó formában vagytok, nyertetek  idegenben a Rhein-Neckar Löven ellen egy rangadót is, vasárnap.Mit gondolsz a párharcról, mit vársz az első meccstől?

– Két nagyon nehéz meccs lesz, nagyon jó csapat a Veszprém. Örülök neki, hogy újra egy “knockout” meccset játszhatunk és termesztésen reménykedem abban, hogy mi maradunk állva a párharcból. Az ellenfelünk egy fizikálisan erős csapat, nagy darab játékosokból áll, ezért is lesz rendkívül nehéz feladatunk,készen kell állunk ellenük akkor megtudjuk lepni Őket.

-Pályafutásod során sokat játszottál magyar csapatok ellen, van valamilyen maradandó élményed  ezekről a meccsekről?

Nemrég játszottunk a Pick-Szegeddel a BL-csoportkörben két jó meccset, jó élmény volt és már nagyon várom, hogy egy újabb nagy csapat ellen játsszak a Bajnokok Ligájában. 

Anders Zachariassen

Kor: 28 éves

Nemzetiség : dán

Magas, súly: 192cm/100kg

poszt: beállós

csapatai: SoenderjyskE 2010-2014 Flensburg Handewitt 2014-2021

Világbajnok 2019 , Német bajnok 2018, 162 mérkőzésen 315 gól a Flensburg-Handewitt színeiben.

fotó: sg-flensburg-handewitt.de

szerző,: daniasport.hu

A Dániasport közösségi oldalán illetve a https://daniasport.hu/ oldalon  található cikkek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A https://daniasport.hu/  cikkei és tartalmai kizárólag csak, forrás megjelölésével felhasználhatók!

Engedély nélküli bármilyen módon történő felhasználása, másolása vagy sajtótermék általi megosztása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet!